Van der Poel wint spannende strijd van Pauwels en Van der Haar
zondag 27 december 2015 om 18:32

Van der Poel wint spannende strijd van Pauwels en Van der Haar

Mathieu van der Poel heeft de Superprestige-cross van Diegem gewonnen. De Nederlander van BKCP-Corendon was in de slotronde de betere van Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games) en Lars van der Haar (Giant-Shimano). Superprestigeleider Wout van Aert stond lang te voet met een kettingprobleem.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Wout van Aert was na zijn dipje van zaterdag zichtbaar gemotiveerd om iets recht te zetten in Diegem. Bovendien had de jongeling de leidersplaats in de Superprestige te verdedigen. Van Aert ging in ronde één dan ook resoluut naar de kop, maar de eerste gaatjes vielen er pas onder impuls van Mathieu van der Poel. Landgenoot Lars van der Haar dichtte de kloof met in zijn spoor het Belgisch trio Wout van Aert, Kevin Pauwels en Tom Meeusen. Dat zette Van der Poel aan om de benen weer stil te houden. Intussen kende Sven Nys kettingproblemen, wat hem een plek in de kopgroep kostte.

In ronde twee was het Tom Meeusen die ervandoor ging. Dankzij het afstoppingswerk van Corné van Kessel nam hij een tiental seconden, tot Wout van Aert zijn neus nog eens aan het venster stak. De Kempenaar maakte in één ruk de sprong en ging meteen in de aanval, maar de kloof werd weer gedicht en het tempo ging er vooraan helemaal uit. Dat zorgde ervoor dat Nys zijn achterstand kon goedmaken, maar halfweg de wedstrijd trok Mathieu van der Poel naar het front. Hij reed de ruime kopgroep helemaal uit elkaar, en daar zou geen verandering meer inkomen.

Enkel Kevin Pauwels, Lars van der Haar, Tom Meeusen en Wout van Aert waren mee, maar niet voor lang. Van Aert kreeg in de een na laatste ronde immers met kettingproblemen af te rekenen, waarna hij lang te voet stond. Dat lieten de koplopers zich geen twee keer zeggen, en zij trokken het tempo nog eens extra op. Meeusen vergaloppeerde zich nog, maar Pauwels, Van der Poel en Van der Haar zouden uiteindelijk tot aan het einde samenblijven. Van der Poel ging dankzij een foutje van Van der Haar met enkele meters voorsprong de laatste rechte lijn in, en hield stand.

Sven Nys, tweede in de Superprestigestand, profiteerde met een zesde plek optimaal van de pech van Van Aert, die tiende werd. Maar de beste zaak werd gedaan door Kevin Pauwels. De stille Belg komt nu op drie punten van Van Aert, Nys op vijf.

Superprestige veldrijden 2015-2016
Uitslag manche 6: Diegem

1. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon)
2. flag-be Kevin Pauwels (Sunweb-Napoleon Games)
3. flag-nl Lars van der Haar (Giant-Alpecin)
4. flag-be Tom Meeusen (Telenet-Fidea)
5. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)
6. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
7. flag-be Klaas Vantornout (Sunweb-Napoleon Games)
8. flag-de Philipp Walsleben (BKCP-Corendon)
9. flag-nl Corné van Kessel (Telenet-Fidea)
10. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)

RIDE Magazine
34 Reacties
Sorteer op:
27 december 2015 18:33
Mooie finish. Van der Poel is wel een mannetje.
27 december 2015 18:35
Van der Poel en Van der Haar leken al echt als een team te rijden. Afstoppen van Van der Haar toen Van der Poel wegreed, temporiseren van Van der Poel toen Van der Haar in de achtervolging was. Mooi om te zien. Spannende koers gezien al was het parcours vrij saai.
27 december 2015 18:37
WALSLEBEN!
27 december 2015 18:38
VdP wint vooral door VdH. Die laatste kwakt zich er lekker tussen in de laatste honderden meters. Puur qua power en benen was Pauwels denk ik nog een tikkeltje beter vandaag.

Nys ook zeker niet slecht. Beter dan de afgelopen crossen. Als Loenhout een modderige bedoening wordt, krijgen we weer een totaal andere cross.
27 december 2015 18:40
Pauwels te afwachtend. Was de sterkste maar durfde niet.
27 december 2015 18:40
Weer een hele sterke Mathieu, laat in die laatste ronde toch zien dat hij van de 4 gewoon de beste is. Van Aert had pech maar leek mij toch weer net iets minder dan de 3 die weer op het podium staan . Heb weer genoten vandaag. Hij moet echt uitkijken om ondanks zijn fantastische seizoen start uiteindelijk weer met lege handen te staan.
27 december 2015 18:43
@rahimns
Quote:
laat in die laatste ronde toch zien dat hij van de 4 gewoon de beste is


Iets te makkelijk geredeneerd. Hij wint puur door lef en agressie. Twee dingen die Pauwels juist mist. Maar puur qua power durf ik geen winnaar aan te wijzen.

En als Van Aert alle drie de klassementen wint, heeft hij zijn handen vol hoor. Er is meer dan een BK/WK.
27 december 2015 18:43
Merlier niet helemaal lekker in zijn rol als ploegmaat dit weekend.

Walsleben weer eens top10. Mooi dat hij weer op niveau terug is.
27 december 2015 18:43
Geweldige uitrem-actie door MvdP ! Lekkere binnendoor vdH bij MvdP. En meer moois deze cross.
27 december 2015 18:45
@Purito dat zijn toch onderdelen van de sport. Ook op techniek liet Mathieu zien net wat slimmer te zijn dan de rest. En Mathieu heeft de hele wedstrijd laten zien dat hij heel erg sterk was. Hij was gewoon de meest complete vandaag.
27 december 2015 18:46
Waarom kan ik 24/24 uur "gratis" naar kookprogramma's kijken en veldrijden moeten volgen via een Liveticker?

Het kan niet snel genoeg 29/12 zijn.

Lekker met de poten in de modder zelf aanwezig zijn.
27 december 2015 18:49
MvdP is de enige die met pure surplus rijdt. Het schijnbare gemak en flair waarmee hij alles doet, omdat hij altijd reserve heeft.
27 december 2015 18:50
@rahimns
Hij reed zeker sterk vandaag. En uiteindelijk verdient hij ook de overwinning. Maar ik denk dat Pauwels de twee Nederlanders er wel had kunnen afrijden. Als hij het had gedurfd. Maar ja, als mijn tante een....... ;)

Pauwels mist gewoon dat tikkeltje agressie, die VdP en VdH wel bezitten. Wel goed voor de tegenstand, want dan was hij schier onklopbaar geweest op dit soort omlopen.
27 december 2015 18:51
Wat een strijd!
27 december 2015 18:54
Mazzeltje vandaag, op mijn vakantieadres wel Ziggo itt thuis :)

Verder eens met Purito: Pauwels leek me de sterkste maar het lef van van der Poel zorgde toch voor een Nederlandse overwinning.
Sneu voor van Aert, maar die komt ongetwijfeld weer sterk terug.
27 december 2015 18:59
Weer een top race! Mathieu wint hier puur op zn explosiviteit. Prachtig hoe hij zich op kop weet te handhaven. Pauwels inderdaad weer erg sterk vandaag.
27 december 2015 19:03
"Pauwels mist gewoon dat tikkeltje agressie, die VdP en VdH wel bezitten. Wel goed voor de tegenstand, want dan was hij schier onklopbaar geweest op dit soort omlopen".

De vraag is: wat remt Pauwels af? Is het schijn (dat hij beter kan)? Moeilijk.
27 december 2015 19:10
Het zijn ook wel de uitersten qua lef in de koers, vdH en vdP tegenover Pauwels. Maar ik vond toch dat Pauwels zeker wel zijn best deed maar hij liet zich op het laatst wegdrummen, mooi woord, door de 2 jongelingen.
Net wat Purito zegt, hij mist dat beetje agressie. Wat hij, als hij een echt goede dag heeft, ook niet echt nodig heeft.
Vind hem wel een van de meest gracieuse renners op de fiets van het pak.
27 december 2015 19:13
@ikbenprocycling
Dan heb ik een andere cross gezien. Mathieu heeft het zeker niet cadeau gehad vandaag, heeft vol moeten rijden.
27 december 2015 19:26
Mooie koers.. Pauwels volgens mij fysiek de beste, maar laat zich te makkelijk wegdrummen en mist dat beetje agressiviteit om te winnen. Zag hem halfweg ook al eens duwen bij Corne van Kessel..
27 december 2015 19:28
Albertoo, dat bedoelde ik niet. vd Poel laat van alles zien tijdens elke (hele) cross. Explosief, frivool, wegrijden, sublieme techniek, van alles; zit 'm in allerlei details, zoals elke ronde over de balken hoppen, whip over de brug, heerlijke agressie en bulken van het zelfvertrouwen. Dat soort dingen doe je niet als je op tandvlees de meet denkt te zullen halen. Dan word je gewoon een degelijke crosser. Pauwels is een exponent (absolute top) van dat type. Ik vergelijk het vertoon van MvdP met het vertoon van Max in de F1 afgelopen seizoen: surplus van pure klasse.
27 december 2015 19:36
Pauwels momenteel in topvorm maar niet echt slim gekoerst in laatste ronde. Van der haar ziet ook blijkbaar liever vdp winnen. Liet gisteren ook al het gat vallen.
27 december 2015 19:57
Kevin toch. Ik durf het bijna niet zeggen, maar je mag toch een beetje luisteren naar de Mario.
27 december 2015 20:01
Mooie cross, spannende laatste ronde. MvdP en VDH zijn nu echt sterk, al was Van Aert een dag na Zolder alweer bij de pinken.

@redactie: Van Kessel is 8e geworden, Walsleben 9e.
27 december 2015 20:13
Mathieu eindbaas. Geweldige kampioen is dat toch. Zo compleet. Vermogen, techniek, lef,... Alles heeft hij. Een uur lang genoten vandaag.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.