Van der Poel zegeviert in Shorttrack-wedstrijd Albstadt

vrijdag 17 mei 2019 om 18:42
Van der Poel zegeviert in Shorttrack-wedstrijd Albstadt

foto: Cor Vos

Mathieu van der Poel heeft uitstekende zaken gedaan met het oog op de Wereldbeker mountainbiken in het Duitse Albstadt. De alleskunner van Corendon-Circus won namelijk de Shorttrack-wedstrijd.

De Shorttrack-wedstrijden spelen zich af op een parcours van één tot anderhalve kilometer en ze duren slechts 25 minuten. Deze wedstrijden vinden altijd plaats in hetzelfde weekend vóór de Wereldbeker. In de Shorttrack-wedstrijd zijn punten te verdienen voor het wereldbekerklassement.

Van der Poel mist zijn start
Maar nog belangrijker: de uitslag van de wedstrijd bepaalt de startvolgorde bij de Cross Country-wedstrijd van aankomende zondag. En dus was Van der Poel erop gebrand om te scoren. Een probleem: zijn start was verre van vlekkeloos. Hierdoor was de Nederlandse kampioen op achtervolgen aangewezen.

Van der Poel reed op een gegeven moment rond in vijftiende positie, maar de 24-jarige renner leek na verloop het gat te dichten. Dit was het sein voor wereldkampioen Nino Schurter om te versnellen, in de hoop zijn grote concurrent af te matten. Toch kon ook Schurter niet verhinderen dat Van der Poel wist aan te sluiten.

Superieure slotronde 
De Nederlander moest vervolgens even op adem komen, maar in de zevende ronde zagen we dan een versnelling van Van der Poel. Schurter en de Braziliaan Henrique Avancini wisten hun wagonnetje aan te haken, maar de rest moest passen. Toch vond er in de achtste ronde weer een hergroepering plaats.

Zo wist Lars Forster weer terug te keren. De Zwitser profiteerde optimaal door de kop te pakken. Zijn aanval was snedig, maar Van der Poel had de situatie onder controle. In de eindsprint stond er geen maat op VDP.

Uitslag Shorttrack-wedstrijd in flag-de Albstadt 
1. flag-nl Mathieu van der Poel in 20:28
2. flag-ch Lars Forster z.t.
3. flag-ch Nino Schurter op 2s
4. flag-fr Maxime Marotte z.t.
5. flag-br Henrique Avancini z.t.
6. flag-nz Anton Cooper op 3s
7. flag-it Luca Braidot op 5s
8. flag-ch Mathias Flückiger op 6s
9. flag-fr Victor Koretzky op 7s
10. flag-fr Stéphane Tempier op 8s

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.