Van der Poel zet eindzege DVV Trofee uit hoofd: “WK normaal laatste cross”
foto: Cor Vos
zondag 17 november 2019 om 16:25

Van der Poel zet eindzege DVV Trofee uit hoofd: “WK normaal laatste cross”

Mathieu van der Poel heeft de eindzege in het klassement van de DVV Verzekeringen Trofee uit zijn hoofd gezet. Dat vertelde de wereldkampioen nadat hij in Hamme een kunststukje opvoerde en solo won. “Het WK is normaal mijn laatste cross, dus dan zal ik tien minuten nodig hebben. Ik reed vandaag vooral tegen mijzelf om ook beter te worden”, zegt Van der Poel in het flashinterview.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Van der Poel won met een dermate grote voorsprong in Hamme dat hij een groot deel van zijn achterstand in het tijdklassement goed wist te maken. Maar omdat hij de Koppenbergcross miste en ook de slotmanche van Lille (8 februari 2020) lijkt te gaan missen, zal hij in de andere crossen meer dan tien minuten voorsprong moeten pakken op de concurrentie. Dat ziet hij zichzelf normaal niet doen.

De wereldkampioen genoot wel van de veldrit in Hamme. “Het was een leuke cross met veel volk. Ik heb lastige klant achter mij gehad”, doelt hij op Laurens Sweeck, die hij pas in de slotrondes afschudde. “Laurens heeft heel lang tegengesparteld. Je ziet elkaar veel rijden op dit parcours, dus dat was wel een taaie klant vandaag.”

“Het is heel mooi om zo te kunnen winnen en hopelijk kunnen dat er zo veel mogelijk worden”, reageerde Van der Poel nog.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.