Van der Poel zet zegereeks voort in Zonnebeke, Nys kent pech
Foto: Marcel Koch
zaterdag 16 januari 2016 om 16:05

Van der Poel zet zegereeks voort in Zonnebeke, Nys kent pech

Mathieu van der Poel heeft in de Kasteelcross in Zonnebeke een nieuwe zege gegrepen. De wereldkampioen kwam na een lange solo met ruime voorsprong op Rob Peeters en Diether Sweeck over de streep.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Voor het eerst in weken werden de renners in de Zonnebeekse Kasteelcross geconfronteerd met een loodzwaar modderparcours. Dat inspireerde Klaas Vantornout om uit te pakken met een ouderwetse snelle start, maar niet veel later nam tweevoudig winnaar Rob Peeters het over. Het duo kreeg het gezelschap van Diether Sweeck, Thijs van Amerongen, Mathieu van der Poel en Sven Nys, maar lang bleef deze groep niet samen. Sweeck voelde zich geroepen om er alleen vandoor te gaan, maar de rest liet niet begaan.

Het was Mathieu van der Poel die als eerste de achtervolging inzette. Met zijn versnelling ging hij in één klap naar de eenzame koploper, maar reed hij ook de andere achtervolgers uit het wiel. Enkel Nys – die na 20 minuten koers op vijftien seconden volgde – leek nog tegenstand te kunnen bieden, totdat zijn versnellingsapparaat het begaf. Nys stond minuten lang te voet en leek zelfs tot opgave gedwongen. Hij koos er echter voor om alsnog terug op de fiets te springen en er nog een doorgedreven training van te maken.

Nog een belangrijk gevolg van de pech van Nys was dat de voorsprong van wereldkampioen Van der Poel snel opliep. Halfkoers was Klaas Vantornout de eerste achtervolger op meer dan een minuut van de Nederlander en dus leek de overwinning eigenlijk al binnen. Van der Poel zou zonder al te veel moeite standhouden, mede omdat Vantornout in de achtergrond volledig stilviel. Hij kreeg in de een na laatste ronde het gezelschap van Rob Peeters, Jan Denuwelaere en Diether Sweeck en werd ook meteen achtergelaten.

Het waren uiteindelijk Rob Peeters en Diether Sweeck die met de ereplaatsen gingen lopen, op ruime achterstand van winnaar Mathieu van der Poel. Nys werd na een lange achtervolging zevende. Onder meer Wout van Aert en Lars van der Haar kwamen niet aan het vertrek, met de Wereldbekermanche in Lignières-en-Berry van morgen in het vooruitzicht.

Uitslag Kasteelcross Zonnebeke 2016
1. flag-nl Mathieu van der Poel (BKCP-Corendon)
2. flag-be Rob Peeters (Crelan-Vastgoedservice)
3. flag-be Diether Sweeck (ERA-Murprotec)
4. flag-be Jan Denuwelaere (Crelan-Vastgoedservice)
5. flag-be Klaas Vantornout (Marlux-Napoleon Games)
6. flag-be Joeri Adams (Crelan-Vastgoedservice)
7. flag-be Sven Nys (Crelan AA Drink)
8. flag-be Berne Vankeirsbilck (Elite-2)
9. flag-nl Thijs van Amerongen (Telenet-Fidea)
10. flag-be Vinnie Braet (Superano Ham-Isorex)

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 januari 2016 16:07
Quote:
Van der Poel zou zonder al te veel moeite standhouden, mede omdat Vantornout in de achtergrond volledig stilviel


Dit is me echt te pro-België, en teveel anti-Nederland ;)
16 januari 2016 16:13
volgens de liveticker moest Nijs na zijn pech een flink stuk lopen naar de materiaalpost voor een fietswissel. maar hij stond dus minutenlang stil en sprong toen weer vrolijk op zijn fiets?
16 januari 2016 16:24
Goed zo Mathieu!
8.6 volg jij de liveticker van een onbeduidende cross als de "Zonnebeekse Kasteelcross"? , echt niets beter te doen op zaterdagmiddag ;)
16 januari 2016 17:56
Uiteraard was af en toe even op de liveticker van Sporza kijken het beste wat tussen 15.00 en 16.00 uur te doen was................... MvdP lijkt me trouwens uitermate hongerig´. Ben zeer benieuwd naar de clash morgen met WvA (op een - naar verluidt - snel parcours).
16 januari 2016 21:36
@omhoog73:
ik ben geinfecteerd met een of ander wielervirus, kan er ook niets aan doen. ;)
16 januari 2016 23:52
Ook heel benieuwd naar morgen!
Als het een snel parcours is, dan komt het op wielrennen aan, en dat kunnen MvdP, LvdH en WvA als de beste.
17 januari 2016 12:51
8.6 Zolang je maar plezier hebt toch....
Het begint bij mij ook al te kriebelen hoor!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.