Van der Poel: “Zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan”
foto: WielerFlits (archief)
zondag 12 november 2017 om 16:43

Van der Poel: “Zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan”

Mathieu van der Poel leek in Asper-Gavere ongestoord naar zijn vijftiende seizoenszege te rijden, maar in de laatste ronde van de Superprestige-veldrit ging bijna alles mis wat mis kon gaan voor de Europees kampioen. Een dubbele lekke band en een mechanisch defect kostten hem een bijna zekere zege. “Met een halve minuut voorsprong kan er niet zoveel mis gaan”, dacht hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Amai, met bijna zekerheid”, puft Van der Poel na tijdens het flashinterview. Nadat hij in het begin van de cross al eens lek reed, gebeurde dat bij het ingaan van de slotronde opnieuw. “Ook met twee tubes. Dat was een groot probleem, maar niet dramatisch. Daarna maak ik een dom foutje, waardoor mijn ketting eraf loopt.”

“Ik heb nooit gepanikeerd tot mijn fiets kapot ging”, zegt Van der Poel, die door zijn problemen terugzakte zelfs naar de vierde plaats. “Toen ik daar stond wist ik al dat die zege was gaan vliegen. Er is niets aan te doen. Dat is het voordeel dat ik al redelijk veel gewonnen heb, maar het is zuur om een bijna zekere overwinning zo verloren te zien gaan.” Uiteindelijk wist hij in de laatste meters Klaas Vantornout nog voorbij te gaan om zo toch derde te worden.

Wat opviel na afloop was het verband net onder Van der Poels knie. Tijdens het mechanische defect heeft hij daar een gapende vleeswond opgelopen. “Dat is niet zo leuk, dat zullen wel hechtingen worden, maar die trekken een beetje. Niets aan te doen”, reageerde hij koeltjes.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
12 november 2017 16:45
Lekker actueel, die foto. Complimenten voor de accuratesse. Mocht de redactie nog niet op de hoogte zijn: Van der Poel rijdt inmiddels in een andere trui !!

Edit redactie: Bedankt voor de tip. Gelukkig heeft Van der Poel al veel veldritten in dit nieuwe truitje gereden... Wij gaan zo snel mogelijk voor een recente foto zorgen, wij vragen daarvoor geduld.
12 november 2017 16:47
Zo dicht bij de eindstreep met zoveel voorsprong moet hij wat rustiger rijden in plaats van risico's te nemen die een "dom foutje" veroorzaken. Hoe dan ook: indrukwekkend hoe hij vandaag ook dwars door de blubber iedereen kapot rijdt. Was in het verleden toch soms een beetje zijn achilleshiel.
12 november 2017 16:55
Doodzonde... was zeker de beste in koers vandaag.
12 november 2017 18:17
Toon Aerts op een bepaald moment op 15 seconden ... kon nog spannend worden.
12 november 2017 19:26
Misschien toch eens goed naar de kwaliteit van de bandenvoorraad kijken. Vorig seizoen het WK erdoor verspeeld en nu weer drie kapot in één koers.
12 november 2017 19:33
@tuubke
Iedereen reed op dezelfde plek wel is lek, had meer met ondergrond dan tubes te maken (deze keer).
13 november 2017 05:32
Puur pech, ze rijden allemaal met dezelfde banden...
13 november 2017 08:44
Dat heet dan eigenlijk geen mechanisch defect maar een valpartij. Op de weg kan je een dit als pech inroepen. In het veldrijden geldt dat mijns insziens niet aangezien recht blijven nu eenmaal een onderdeel is van de sport.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.