Van Dijk na derde Europese titel: “Dacht eerst dat Anna had gewonnen”
foto: Davy Rietbergen/Cor Vos
woensdag 8 augustus 2018 om 12:45

Van Dijk na derde Europese titel: “Dacht eerst dat Anna had gewonnen”

Het werd nog flink nagelbijten, maar Ellen van Dijk slaagde er in Glasgow in om voor de derde keer in haar carrière de Europese tijdrittitel in de wacht te slepen. Het verschil met haar landgenoot Anna van der Breggen bleek aan de finish slechts twee seconden. “Ik dacht eerst dat Anna had gewonnen!”, zo liet de Sunweb-renster na afloop weten in het flashinterview.

Van Dijk leek op de spekgladde omloop op weg naar een overtuigende zege, maar Van der Breggen wist in het tweede gedeelte van de tijdrit dichterbij te komen. “Het was door het natte wegdek en de gladde bochten een zeer uitdagend parcours. Ik had het geluk dat er niet al te veel bochten waren”, zo steekt de 31-jarige Nederlandse van wal.

“Ik heb echter wel genoten van de tijdrit, want het was een zeer mooi parcours. Het ging de hele tijd op en af. Ik slaagde erin om enkele concurrentes in te halen. Dat was prettig, omdat ik wist dat Anna wellicht de sterkste was. Toen ik over de finish kwam, dacht ik dat zij met twee seconden had gewonnen.”

Nederlandse gaat op voor unieke trilogie
“Gelukkig was ik het! Het verschil was super klein, zeker na een dergelijk lange tijdrit”, aldus Van Dijk, die nu haar vizier zal richten op de Wereldkampioenschappen in het Oostenrijkse Innsbruck. Ze hoopt daar – na de Nederlandse en Europese titel – ook de wereldtitel in de wacht te slepen.

In 2013 kroonde ze zich in Fireze al eens tot wereldkampioene tegen de klok.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
8 augustus 2018 12:55
Laatste zin moet zijn ‘in Firenze’
8 augustus 2018 13:59
Is het WK tijdrijden Meer bergop dan hier? Dan krijgt ze Het moeilijk tegen vdbreggen...
8 augustus 2018 14:14
@KnightBiker: Dat dacht ik eerst wel, maar het lijkt nog al mee te vallen: 262 hoogtemeters in 28,5 km ...
8 augustus 2018 16:46
Van Vleuten gaat op het WK voor de dubbel.
9 augustus 2018 03:50
Ellen blijft "een beest" .. ik zie haar altijd graag rijden

Om te reageren moet je ingelogd zijn.