Van Dongen over Matthews: “Vandaag een gemiste kans”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 18:42

Van Dongen over Matthews: “Vandaag een gemiste kans”

Bij Team Sunweb overheersen gemengde gevoelens na afloop van de derde rit in de Tour de France. In de sprint om de tweede plek was Michael Matthews overduidelijke de beste, maar vandaag telde alleen de ritzege en die ging naar Julian Alaphilippe, die boven zichzelf uitstak met een knappe solo.

“Een mooi resultaat, maar niet de winst”, vatte ploegleider Arthur van Dongen samen na afloop. “Tweede worden is natuurlijk goed en de snelste van het peloton zijn is leuk, maar we stuiten gewoon op een outstanding Alaphilippe”, aldus Van Dongen tegen WielerFlits.

“Het is geen schande om daar van te verliezen, maar we hadden hier natuurlijk heel graag de rit gewonnen. Zo vroeg in de Tour is dit gewoon een heel grote kans en dat maakt het vandaag dan ook een gemiste kans.”

Moeite bergop
Alaphilippe lanceerde zijn aanval al op vijftien kilometer van de meet. Niemand sprong met hem mee, ook de Australische sprinter van Team Sunweb niet. “Michael kon gewoon niet mee. Hij had al heel veel moeite om het hoge tempo bergop bij te benen, net zoals de anderen. Meteen meespringen is nooit aan de orde geweest. We hebben daarna nog geprobeerd met Lennard Kämna de achtervolging in te zetten, maar het verschil liep alleen maar op. Dat geeft wel aan hoe sterk Alaphilippe vandaag was.”

“De beste wint hier vandaag, maar het is voor ons wel zuur om tweede te worden. Neemt niet weg dat we hier vertrouwen en moed uit putten, want bergop hier de sprint om de tweede plek winnen is wel heel knap natuurlijk.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.