Van Emden baalt na tegenvallende tijdrit: “Dacht eigenlijk dat het goed ging”
foto: Marcel Koch
dinsdag 14 augustus 2018 om 18:54

Van Emden baalt na tegenvallende tijdrit: “Dacht eigenlijk dat het goed ging”

Jos van Emden wist vandaag niet mee te doen voor de tijdritzege in de BinckBank Tour. De 33-jarige renner van LottoNL-Jumbo reed de vijftiende tijd in Venray, en was daarmee 28 seconden trager dan ritwinnaar Stefan Küng. “Ik ben hier niet goed van. Ik had echt het idee om hier mee te doen voor de prijzen”, zo laat hij weten op het digitale huis van zijn werkgever.

De Schiedammer was verbaasd toen hij zijn (matige) eindtijd doorkreeg. “Ik dacht eigenlijk dat het goed ging. Ik voelde me goed, maar het blijkt dat je gevoel je kan bedriegen. De tijd ten opzichte van de concurrentie valt tegen, en daar ben ik echt niet goed van.”

“Ik ben in orde, heb goed getraind en startte echt met het idee om mee te doen voor de prijzen. Dit was mijn hoofddoel van het najaar”, zo gaat Van Emden verder. “De conclusie is dat ik niet hard genoeg ging.”

Lars Boom ambitieus voor vervolg BinckBank Tour: “Wil mezelf laten zien” 
Lars Boom reed met 14:45 de 23e tijd. Toch is de Brabander niet ontevreden over zijn prestatie. “Het was niet spectaculair, maar ik heb in elk geval weer het niveau om mee te doen. Dat geeft vertrouwen. Vorig jaar was ik goed in deze periode, ik wil mezelf dan ook laten zien”, zo klinkt de 32-jarige renner ambitieus.

RIDE Magazine
15 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2018 19:13
De Nederlanders waarvan je wat mocht verwachten, vielen eigenlijk allemaal wat tegen.
14 augustus 2018 19:15
Jos valt de laatste tijd sowieso wat tegen. Hoewel hij natuurlijk een prima hardrijder is waar de ploeg ongetwijfeld veel aan heeft. Het verbaast me wel dat hij nog geen nieuw contract heeft getekend bij de ploeg. Zou hij met andere ploegen onderhandelen ?
    15 augustus 2018 23:17
    Hij was vorig jaar giro beter dan ooit en nu weer zoals de 5 jaar daarvoor
14 augustus 2018 19:16
Jos' tijdritten zijn de laatste tijd wat minder, so what..?!
Fantastische vent om er bij te hebben, kop op Jos!
14 augustus 2018 19:17
Waarom wil Lars zichzelf laten zien? Lijkt me dat sprinten met Dylan de grootste kans op succes geeft en dat dat dus prioriteit nummer 1 is. Het parkoers is dit jaar lang niet selectief genoeg en daarom een groot gokspel. De kans op succes is daar dus veel kleiner. Doe je werk maar Lars en zorg dat Dylan aan sprinten toekomt, voor de rest niks.
    15 augustus 2018 23:23
    Dylan is nog wel eens niet op de afspraak als er een miniem heuveltje in de finale zit. Bijvoorbeeld laatste 2 nks.
    Het parcours is geen ardennen maar er is wel iets aan oneffenheid her en der. Lijkt me ruimte genoeg voor boom. En als het samenkomt of blijft kan hij altijd nog de sprint trein helpen.
    Beetje zonde om hem meteen al op te offeren. Dag succes is natuurlijk van belang maar die 6de plek oid die boom misschien eruit haalt is veel meer wt punten. En hij koerst tenminste dus please laat hem de wedstrijd leuker maken ipv saaier
14 augustus 2018 19:17
Ik weet niet waar hij heeft getekend, maar denk dat er in ieder geval genoeg interesse zal zijn geweest voor Van Emden.
14 augustus 2018 19:30
echt niet....
14 augustus 2018 22:05
Weet jij meer dan wij Rahims?
14 augustus 2018 22:22
Het hoofddoel van het najaar midden in de zomer, 14 augustus, plaatsen. Lijkt dat niet op te vroeg willen pieken.
14 augustus 2018 22:23
@ katerkop Meestal weet hij meer ja.
15 augustus 2018 08:41
Goed voor Boom dat hij tevreden is met zijn prestatie maar ik had stiekem iets meer gehoopt en Jos heeft het dit jaar toch iets moeilijker. Top hardrijder maar misschien begint de leeftijd toch een rol te spelen.
15 augustus 2018 08:47
Gelukkig is het seizoen van TLJ al geslaagd. :-)

Boom heeft inderdaad nog wat te bewijzen, al kan hij er ook niet veel aan doen dat hij dit jaar malheur had (meer dan anders).

Wat betreft Van Emden - ik zie in hem niet een zeer talentvolle hardrijder pur sang, maar meer een zeer hardwerkende renner die hard kan stoempen en daarmee af en toe hele goede resultaten boekte. Alleen maar respect daarvoor.
15 augustus 2018 09:10
@ti-raleigh, dan gaat Boom toch sterker voor de dag moeten komen,dan in Polen.
Daar was zijn werk in de sprinttrein, gene vette.
15 augustus 2018 09:23
Renners hadden blijkbaar ook geen tijdsindicatie, net als de kijkers. In De Panne hadden ze altijd een mooi tussenpunt, wat voor spanning zorgde en de renners houvast bood.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.