Van Garderen blij met komst Porte: “Zullen andere teams nerveus maken”
Foto: Sirotti
zaterdag 26 december 2015 om 09:40

Van Garderen blij met komst Porte: “Zullen andere teams nerveus maken”

Tejay van Garderen ontvangt zijn nieuwe ploeggenoot Richie Porte bij BMC met open armen. De Amerikaan verwacht samen met de Australiër een tandem te kunnen vormen die voor andere renners lastig te verslaan zal zijn. “Er zullen zeker veel teams nerveus worden als ze zien dat wij bij een koers allebei starten”, vertelt hij aan Cyclingnews.

“Ik herinner me dat ik reed tegen Richie en Geraint Thomas in Parijs-Nice”, refereert hij aan de periode van Porte bij Sky. “Het was bijna onmogelijk om tegen ze te rijden. Als Thomas aanviel zat Richie meteen in mijn wiel. Als ik het gat vervolgens dicht wilde rijden, sprong hij meteen weg uit mijn rug. Het is fijn dat ik dat spelletje nu samen met Richie kan gaan spelen.”

De samenwerking tussen beide kopmannen laat nog wel even op zich wachten. “Hij rijdt de Tour Down Under en ik begin wat later met wat Spaanse koersen”, weet Van Garderen. “Nadat ik de Tirreno heb gereden komen we samen bij de Rondes van Catalonië en Romandië. Daarna rijden we samen de Tour.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
26 december 2015 10:07
Ik denk nog niet dat andere ploegen direct heel erg nerveus worden. Tot nu toe heeft Porte nog niets bewezen in grote rondes als klassementsrenner en ook TJ is behoorlijk wisselvallig. Denk nog niet dat renners als Froome, Contador, Aru, Nibali en Quintana nu hier meteen wakker van liggen.
26 december 2015 10:31
@Rahimns

Van Garderen refereert ook niet direct naar de grote ronde's.
26 december 2015 10:55
Denk dat ploegen als Orica en Quickstep idd wat nerveus zijn, gezien ik de BMC ronde ploeg enkel zie meedoen voor winst in teamtimetrials.
26 december 2015 11:06
Bwa ik schrijf TJ niet af,BMC is zo een ploeg met geduld en ervaring net zoals bij Evans. Zou me niet verwonderen als TJ nog net plots dat 1 stapje gemaakt heeft en hij ons verbaasd met zijn regelmaat en aanklampen of zelfs meer. Een beetje een Nibali jaar. Ik gun het hem ook en in dat opzicht kan Porte wel eens de missing link of helper worden.
26 december 2015 11:21
zijn wel 2 renners die er voor durven te gaan denk ik.en idd voor de ttt worden ze er nog sterker op.
26 december 2015 11:56
@zoetepap
Wat is in godsnaam een 'Nibali-jaar'?

@denistel
Van Garderen is niets meer dan een volger. Juist een enorme risico-mijdende renner. Porte daarentegen wil nog wel eens een bommetje droppen. En hij kan eveneens terugvallen op een prima tijdrit. Die laatste is daarnaast ook een betere klimmer dan Tejay.
26 december 2015 12:15
De nieuwe Bau en Lau. ;-)
26 december 2015 13:16
@Nick Nuyens hij refereert wel degelijk aan de TDF.
26 december 2015 13:58
Voor rondes niet langer dan 10 dagen moet je altijd aan Porte denken, als het langer wordt, zakt Porte meestal door het ijs en kan er aan tjvg gedacht worden. Maar of de concurrentie hier echt bang van moet zijn betwijfel ik
26 december 2015 14:02
Ik denk dat TJ net hetzelfde regelmatige niveau kan halen als een Nibali in zijn winnende Tour. Als het een beetje meezit zomaar podium deze kanjer net als zijn ploegmaat Porte. Deze renners zijn nu op hun top maar TJ speelt wel erg alleen op Toursucces terwijl Porte zoveel mogelijk wil meepakken op een jaar. Als er een paar uitvallen en hij recht blijft geef ik TJ het vertrouwen.
26 december 2015 14:49
@Rahimns

Ja ze rijden natuurlijk wel samen de Tour. Het voorbeeld dat TJ gebruikt gaat echter over Parijs Nice waar hij zelf eigenlijk bang was van Porte/Thomas. Ik denk dat Porte/Vangarderen hoger in te schatten valt en heel wat renners best bang hebben van dit duo (in wedstrijd dan toch). Dat hoeven daarom nog geen Froome en Contador te zijn.
26 december 2015 15:55
Mooi dat Van Garderen spreekt over een samenspel om de tegenstander af troeven. Er is een ander 'duo' bij BMC die ook redelijk gelijkwaardig zijn qua kunnen en die meer bezig zijn met zelf de kopman spelen dan dat ze in ploegenbelang een tactische tandem vormen. Wat dat betreft is Van Garderen een echte prof.
27 december 2015 09:26
Kleurloze renner wat mij betreft. Aanklampen prima maar dan svp in stervende zwaan stijl à la Evans of Mollema.

Porte veel attractievere renner dan TJ en volgens mij ook de completere coureur.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.