Vuelta 2019: Tejay van Garderen stapt uit de wedstrijd

vrijdag 30 augustus 2019 om 13:17
Vuelta 2019: Tejay van Garderen stapt uit de wedstrijd

Tejay van Garderen vlak na zijn crash - foto: Cor Vos

EF Education First zal de zesde etappe naar Ares del Maestrat zo snel mogelijk willen vergeten, na de opgaves van kopman Rigoberto Urán en Hugh Carthy. Maar de Amerikaanse ploeg zag ook Tejay van Garderen letterlijk wegvallen uit de kopgroep. “De schade is niet zo erg als in de Tour”, zo vertelt Van Garderen voor de start van de zevende etappe.

De Amerikaanse ronderenner doelt op een crash in de zevende rit naar Chalon-sur-Saône. De 31-jarige Van Garderen kwam toen al vroeg in de etappe ten val, maar wist nog wel de finish te bereiken. De klimmer had echter last van een breuk in zijn hand, waardoor hij niet meer kon starten in de achtste etappe.

“Nu is er vooral sprake van huidverlies. Ik heb ook een kleine breuk in mijn rechtervinger, maar het is niet zo erg als in de Tour. Ik ben vooral verdrietig om Rigo (de bijnaam van Rigoberto Urán, red.). Ik weet hoeveel pijn hij de afgelopen nacht heeft gehad”, zo doelt Van Garderen op een gebroken sleutelbeen en schouderblad.

“We moeten echter weer vooruit kijken. We hebben nog steeds enkele gemotiveerde renners in deze Vuelta. Sergio Higuita rijdt zijn eerste grote ronde en Daniel Felipe Martínez is sterk bezig. We hebben nog altijd een goede ploeg”, zo concludeert Van Garderen.


Update 13.40 uur

EF Education First kan niet meer rekenen op Tejay van Garderen. De Amerikaan heeft toch teveel last van de gevolgen van de valpartij in de zesde etappe naar Ares del Maestrat. De onfortuinlijke Van Garderen moest de Tour de France ook al vroegtijdig verlaten. Zijn werkgever heeft nu nog maar vijf renners in koers.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.