Van Garderen na veroveren leiderstrui: “Dit is toch wel een verrassing”
foto: Getty Images
dinsdag 14 mei 2019 om 14:45

Van Garderen na veroveren leiderstrui: “Dit is toch wel een verrassing”

Tejay van Garderen won dan wel niet de etappe met aankomst op South Lake Tahoe, de Amerikaanse ronderenner wist wel de leiderstrui te veroveren in de Tour of California. “En dat komt toch wel een beetje als een verrassing”, zo vertelt de renner van EF Education First na afloop.

Van Garderen maakte indruk onderweg naar South Lake Tahoe. Zo wist de inmiddels 30-jarige renner in de finale weg te rijden met Kasper Asgreen, Gianni Moscon en Tadej Pogačar. De aanwezige wielerfans zagen uiteindelijk Asgreen de etappe winnen, maar Van Garderen mocht na afloop het podium op als nieuwe leider.

“En dat is toch wel verrassend, aangezien ik dacht dat Asgreen de nieuwe leider was. Wat is er gisteren met hem gebeurd?”, vraagt Van Garderen zich af. “Hoe dan ook, ik ben heel erg blij met de uitkomst. Het is een eer om de trui te dragen. Hopelijk kunnen we ditmaal de ronde winnen.”

Dan zal Van Garderen wel aan de bak moeten, aangezien er nog lastige etappes op het programma staan. Zo moeten de renners nog finishen op de top van Mount Baldy. “Wellicht zullen we nu wat defensiever koersen, maar we willen graag blijven aanvallen”, aldus de Amerikaan, die blaakt van het zelfvertrouwen.

“Ik voel geen druk”
“Ik voel geen druk in eigen land. Ik koers juist graag in de Tour of California, omdat ik er altijd goed presteer. Het geeft me juist extra motivatie. Bovendien hebben we meerdere kaarten om uit te spelen”, aldus Van Garderen, die doelt op de Colombianen Sergio Andrés Higuita en Rigoberto Urán.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.