Van Garderen over jurybesluit: “Kan het alleen maar toejuichen”
foto: Getty Images
donderdag 16 mei 2019 om 14:40

Van Garderen over jurybesluit: “Kan het alleen maar toejuichen”

Commotie tijdens de vierde etappe van de Tour of California. Leider Tejay van Garderen kwam op goed tien kilometer van de streep ten val, waardoor hij bijna een minuut verloor op concurrent Kasper Asgreen. Na afloop werd de Amerikaan echter in dezelfde tijd geplaatst. “Ik kan het alleen maar toejuichen”, zo reageert Van Garderen.

Het was flink zweten voor Van Garderen in slotfase. Nadat de Amerikaan ten val kwam, moest hij op de fiets van ploeggenoot Lachlan Morton de achtervolging inzetten. Niet veel later ging de leider in een bocht rechtdoor, aangezien de remmen van Morton andersom zijn gemonteerd.

Tot slot moest Van Garderen nog uitwijken voor een grote valpartij net buiten de drie kilometer. Hierdoor verloor de onfortuinlijke renner bijna één minuut, maar na afloop besloot de jury om alle gevallen renners in dezelfde tijd te plaatsen. Dit tot ongeloof van Deceuninck-Quick-Step-manager Patrick Lefevere.

“We stonden op het punt om weer aan te sluiten”
Van Garderen zelf is uiteraard blij met de uitkomst. “Ik was aanvankelijk verrast, maar ik begrijp de beslissing. We waren namelijk aan het terugkeren. Ik denk ook dat we zonder die laatste valpartij de aansluiting hadden gemaakt. We stonden op het punt om weer aan te sluiten”, is hij van mening.

“Ik kan de beslissing van de jury dan ook alleen maar toejuichen. Soms heb je pech, soms heb je geluk”, aldus Van Garderen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.