Van Genechten snelt naar zege in chaotische GP Cerami
donderdag 4 april 2013 om 17:28

Van Genechten snelt naar zege in chaotische GP Cerami

Jonas Vangenechten

foto: Sirotti

Jonas Van Genechten heeft de GP Pino Cerami gewonnen. De 26-jarige Belg van Lotto-Belisol volgt zijn ploeggenoot Gaëtan Bille op, die de vorige editie op zijn naam schreef. Romain Feillu strandde op een tweede plaats. De Let Andris Smirnovs werd derde.

Een drietal – met als bekendste naam Dominique Cornu (Topsport Vlaanderen-Mercator) – kleurde het grootste gedeelte van de koers. Met nog zeventig kilometer voor de wielen deed een groepje – met zowel uittredend winnaar Gaëtan Bille als de Nederlanders Lammertink, Honig en Mike Terpstra – een vergeefse poging naar de drie vooraan te rijden; ze werden wat verderop weer ingelopen. Ook Cornu was inmiddels door zijn twee medevluchters gelost en werd ingerekend door het peloton.

Slag om slinger werd er gedemarreerd, maar geen enkele ontsnapping hield het lang uit aan kop van de koers. In de laatste van vier plaatselijke rondes werd de gashendel nog maar eens flink opengedraaid. Op de Tienne du Dragon – de korte maar o zo nijdige helling – reed er wederom een groep weg, maar ook in dit gezelschap ontbrak het aan iedere vorm van organisatie.

De Fransman Gaël Malacarne (Bretagne) trok zijn conclusies en ging op zeven kilometer van de aankomst alleen op pad. Toen ook hij bij de kladden werd gegrepen, probeerde zijn ploeggenoot Florian Vachon eveneens de sprint te ontregelen. In de laatste tweehonderd meter werd hij echter voorbij gespurt, waarna Van Genechten Feillu klop gaf op de meet.

Grand Prix Pino Cerami 2013 (1.1)
Saint-Ghislain – Frameries (206 km.)
1. Jonas Van Genechten (België/Lotto-Belisol)
2. Romain Feillu (Frankrijk/Vacansoleil-DCM)
3. Andris Smirnovs (Letland/Doltcini-Flanders)
4. Jérémie Galland (Frankrijk/Sojasun)
5. Egidijus Juodvalkis (Litouwen/Crelan-Euphony)
6. James Vanlandschoot (België/Accent Jobs-Wanty)
7. Pier Paolo De Negri (Italië/Vini Fantini)
8. Andreas Stauff (Duitsland/MTN Qhubeka)
9. Nicolas Vereecken (België/An Post-Chainreaction)
10. Jean-Luc Delpech (Frankrijk/Bretagne-Séché)

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.