Van Genechten: “Zege is bevestiging van mijn conditie”
woensdag 6 augustus 2014 om 18:43

Van Genechten: “Zege is bevestiging van mijn conditie”

Vangenechten

foto: Sirotti

Jonas Van Genechten is de winnaar van de vierde etappe in de Ronde van Polen. De Belg boekte vandaag zijn tweede profzege. “Al van bij het begin van het seizoen verkeer ik in een goede vorm”, aldus Vangenechten tegenover Het Laatste Nieuws. “Hier lag een kans voor mij om te grijpen en het is gelukt. Ik ben heel blij met deze zege.”

Lotto-Belisol is met meerdere sprinters gestart in Polen. “Op twee ronden van het einde hebben we beslist dat ik zou sprinten”, aldus Van Genechten. “Kenny (Dehaes, red.) voelde zich niet 100 procent. Ik kreeg het vertrouwen van de hele ploeg. Kenny knapte het laatste deel van het werk op, tot de laatste drie kilometer.”

“Het was niet eenvoudig. Elke renner van het team heeft een groot deel van het werk verricht. Tot aan de voet van die laatste kleine helling zat ik heel goed gepositioneerd. Daarna heb ik een inspanning geleverd om me goed te plaatsen voor de slotkilometer. Het was een snelle sprint, want aan het eind ging het in dalende lijn. Je moest de juiste timing hebben om te winnen.”

“Ik ben heel blij met deze zege”, vervolgt de 27-jarige sprinter. “Deze overwinning is een bevestiging van mijn conditie en toont dat ik mijn mannetje kan staan op het hoogste niveau.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.