Van Hooydonck: “Jumbo-Visma is dé ploeg om verdere stappen te zetten”
foto: Cor Vos (archief)
vrijdag 21 augustus 2020 om 09:58

Van Hooydonck: “Jumbo-Visma is dé ploeg om verdere stappen te zetten”

Nathan Van Hooydonck is klaar voor een nieuw avontuur bij Jumbo-Visma. Eerder wisten we al te melden dat de Belg de nieuwste versterking is van de Nederlandse WorldTour-formatie. “Dit voelt voor mij echt als een nieuw hoofdstuk in mijn carrière.”

De 24-jarige klassiekerrenner komt over van CCC, waar hij nog over een doorlopend contract beschikte. Vanwege de onzekere toekomst van CCC mocht Van Hooydonck vertrekken. “Ik ben blij dat ik deze kans van Jumbo-Visma krijg. Ik kijk erg uit naar mijn eerste momenten bij dit team. De klassieke periode is voor mij een erg belangrijke periode.”

“Ik hoop me dan ook te ontwikkelen in het klassieke werk. Ook in het tijdrijden wil ik stappen blijven zetten. De afgelopen jaren is gebleken dat Jumbo-Visma zich op alle fronten goed ontwikkelt. Dan is het fijn om deel uit te mogen maken van zo’n team. Voor mij is dit dé ploeg om verdere stappen te zetten als wielrenner.”

Zeeman over komst Van Hooydonck
Sportief directeur Merijn Zeeman is blij met de komst van Van Hooydonck. “We waren op zoek naar een sterke renner die in de klassiekers ons team rond Wout van Aert en Mike Teunissen kan versterken. Daar is Nathan met zijn talent de geschikte renner voor. Daarnaast komen zijn tijdritcapaciteiten van pas in ploegentijdritten of een sprinttrein. We kijken uit naar zijn komst volgend seizoen.”

Na Gijs Leemreize (opleidingsploeg), David Dekker (SEG Racing Academy) en Edoardo Affini (Mitchelton-Scott) is Van Hooydonck de vierde aanwinst van Jumbo-Visma. Ook de transfer van Team Sunweb-klimmer Sam Oomen is al rond, maar nog niet bevestigd door de WorldTour-ploeg.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.