Van Hooydonck komt met de schrik vrij na zware val in Belgium Tour
foto: Cor Vos
zondag 16 juni 2019 om 10:27

Van Hooydonck komt met de schrik vrij na zware val in Belgium Tour

Nathan van Hooydonck kan opgelucht ademhalen: de renner van CCC blijkt geen serieuze blessures te hebben overgehouden aan zijn zware val in de Baloise Belgium Tour. De 23-jarige renner crashte al vroeg in de koninginnenrit naar Seraing.

Van Hooydonck kwam samen met Kobe Goossens en Kenny Molly ten val. Waar Goossens en Molly hun weg konden vervolgen, moest Van Hooydonck worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Seraing. De coureur – die in de Baloise Belgium Tour uitkwam voor de nationale selectie – moest eerst worden gestabiliseerd.

De beloftevolle renner botste namelijk op hoge snelheid tegen een muurtje. Er werd aanvankelijk gevreesd voor een breuk, maar in het ziekenhuis kwamen de artsen met goed nieuws: Van Hooydonck heeft geen fracturen opgelopen. De verwachting is dat de coureur van CCC relatief snel weer zijn rentree kan maken.

Hectische week
Van Hooydonck zal ongetwijfeld met gemengde gevoelens terugkijken op zijn Baloise Belgium Tour. Hij wist weliswaar knap als tweede te finishen in de individuele tijdrit naar Grimbergen, maar kreeg het in de tweede etappe naar Zottegem ook aan de stok met een mecanicien van de neutrale wagen. De UCI gaf beide mannen daarvoor een officiële waarschuwing.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.