Van Houwelingen: “Dit geeft een goed gevoel”
woensdag 19 januari 2011 om 10:02

Van Houwelingen: “Dit geeft een goed gevoel”

Rabobank heeft het in de tweede etappe van de Tour Down Under uitstekend gedaan. De Nederlandse formatie wist met twee renners in de top 10 te eindigen. Graeme Brown werd derde en Michael Matthews werd in zijn tweede WorldTourwedstrijd zevende. “Vandaag was voor de hele ploeg een betere dag dan dinsdag”, zei ploegleider Adri van Houwelingen na afloop.

Plaatje

Foto: RaboSport

Op 4800 meter van de meet was er een valpartij waar onder ander Cavendish en Farrar bij lagen, van de Raboploeg was Pieter Weening daar ook bij betrokken. De meeste renners van de Oranjeformatie kwamen er goed doorheen. Door de twee top 10 klasseringen was Van Houwelingen tevreden. “Hier kunnen we wel mee leven. Ook omdat de ploeg een bijdrage in dit resultaat heeft geleverd. Vandaag was voor de hele ploeg een betere dag dan dinsdag. Toen ging het gewoon niet lekker. We hebben meegedaan en dat geeft een goed gevoel.”

De volgende etappe is er een die minder is weggelegd voor de echte sprinter op het vlakke. “De finale is een stuk lastiger dan vandaag en gisteren. Het laatste rechte stuk loopt ook omhoog. Een sprint voor echte machtsprinter”, aldus Van Houwelingen aan RaboSport.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.