Van Hummel maakt zich op voor strijd met Casper
donderdag 1 oktober 2009 om 17:48

Van Hummel maakt zich op voor strijd met Casper

Nog twee weken scheiden Tour-held Kenny van Hummel van de overwinning in de UCI Europe Tour. Maar de 26-jarige sprinter heeft één belangrijke concurrent over: Jimmy Casper. De snelle Fransman staat op een kleine afstand van de Nederlander en er zijn nog wat races te rijden.

24 punten
593 punten heeft Van Hummel, 24 meer dan Jimmy Casper. Achtervolger nummer twee, Giovanni Visconti, staat pas op 510. “Casper komt erg dichtbij, maar mijn vorm wordt met de dag beter”, vertelt Van Hummel aan Cyclingnews. Echter, sinds hij geblesseerd uit de Tour stapte, heeft hij maar vijf koersen gereden.

Niet in vorm
“In de Memorial Rik Van Steenbergen was ik nog niet echt in vorm, maar ik probeerde toch te sprinten. Dat was misschien niet al te slim, maar ik had de punten nodig”. Daarvoor was de 19e plaats echter niet genoeg. “Er zijn nog zo’n vier wedstrijden in Frankrijk en die rijdt Casper natuurlijk allemaal. Dus ik moet wel heel veel geluk hebben, wil hij daar geen punten halen. Een paar weken geleden won hij nog een race daar. Dus ik moet zelf ook punten halen.”

Het duel
Casper won de Châteauroux Classic de l’Indre Trophée Fenioux, een 1.1 koers die hem maar liefst 80 punten opleverde. De twee concurrenten zullen elkaar nog maar één keer tegenkomen. De ervaren Casper, die rijdt voor het continentale Besson Chaussures, is momenteel bezig in het Circuit Franco Belge. Dat gold oorspronkelijk ook voor Van Hummel, maar zijn programma is omgezet.

Ander programma
“Het team besloot me uit Parijs-Tours te halen, en daar ben ik het mee eens. Met mijn huidige conditie, hoewel hij beter wordt, ben ik daar gewoon niet sterk genoeg. Dan moet je andere jongens de kans geven.” En dus rijdt hij zaterdag de Sparkassen Münsterland Giro en sluit hij 12 oktober zijn seizoen af met de Sluitingprijs Putte – Kapellen. Intussen neemt hij het tegen Casper op in zijn thuisland, bij Parijs-Bourges op 7 oktober.

Volgend jaar
Ook kijkt Van Hummel uit naar het seizoen 2010, dat hij zal starten met de Tour of Qatar. “Misschien rijdt ik ook Parijs-Nice, om goed voorbereid te zijn op de Tour de France.” Hij denkt namelijk wel dat de invitatie voor ‘La Grande Boucle’ ook dit jaar weer op de Skil-deurmat valt. “Voor Vacansoleil hoeven we niet bang te zijn, want als zij worden uitgenodigd moeten Euskaltel en Katusha bang zijn. Dus misschien staan er wel drie Nederlandse teams aan de start in Rotterdam.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.