Van Kessel: “Op het einde zat ik er wel wat door”
foto: Rudie Ottens
zondag 7 januari 2018 om 17:09

Van Kessel: “Op het einde zat ik er wel wat door”

Corné van Kessel soleerde vandaag naar winst in Leuven. In het flashinterview na de koers geeft hij aan blij te zijn met de overwinning en uit te kijken naar de rest van het seizoen.

Van Kessel behaalde in Leuven vandaag zijn tweede zege van het seizoen. Ondanks de afwezigheid van grote namen als Mathieu van der Poel en Wout van Aert stemt de overwinning hem tevreden. “Als favoriet van start gaan, is het moeilijkste wat er is. Maar het is mij toch gelukt om het waar te maken. Venturini was wel sterk, maar door een foutje van hem, kon ik van hem afgeraken en wegrijden. Op het einde zat ik er wel wat door”, stelt hij.

In de laatste ronden slonk de voorsprong van de 26-jarige Veldhovenaar nog een aantal seconden, een paar bemoedigende woorden van teammanager Sven Nys hielpen hem echter de rust te bewaren. “Ik maakte een klein stuurfoutje. Als iemand als Sven Nys dan roept dat ik mijn eigen ding moet blijven doen motiveert dat wel, en het is gelukt”, legt hij uit.

NK & WK
Ondanks zijn goede vorm verwacht de veldrijder niet mee te strijden om de overwinning tijdens het Nederlands Kampioenschap komend weekeinde. “Ik denk dat het gewoon een strijd voor de tweede plaats gaat zijn achter Mathieu (van der Poel, red.)”, stelt hij al lachend.

Een andere belangrijke wedstrijd op eigen bodem is het Wereldkampioenschap in Valkenburg. Ongeacht de zware tegenstand kijkt hij hier enorm naar uit. “Dat staat rood aangeduid. Ik ben afgelopen week met de selectie daar geweest om te kijken. Het lag er nu al lastig bij. Als de regen blijft aanhouden gaat het daar heel plezant worden.”

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
7 januari 2018 17:59
Ben benieuwd of hij in Valkenburg het podium kan halen.
8 januari 2018 10:20
edit wf: bedankt, aangepast

Om te reageren moet je ingelogd zijn.