Van Lerberghe trouwt met de cross en Thibau Nys baart opzien
foto: Sirotti
donderdag 1 november 2018 om 20:45

Van Lerberghe trouwt met de cross en Thibau Nys baart opzien

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag over het vrijgezellenfeestje van Bert Van Lerberghe en een stuntende Thibau Nys.

Van Lerberghe het bos in gestuurd

Amper drie weken na zijn laatste koers, moest Bert Van Lerberghe opnieuw een Cofidis-tenue aantrekken. Althans, dat hoorde hij een uur voor de Koppenbergcross, toen bleek dat vrienden Yves Lampaert, Jens Debusschere, Tim De Clercq en co de 26-jarige Belg voor de DVV Verzekeringen Trofee-veldrit hadden ingeschreven. Het maakte deel uit van Van Lerberghe’s vrijgezellenfeestje. De rappe man springt in april in het huwelijksbootje met zijn verloofde Sien. Hopelijk pakt dat beter uit dan de cross zelf, want daarin reed de wegrenner meteen achter de meute aan.


Nys junior óók baanbrekend?

Sven Nys zette in zijn jonge jaren de veldritwereld op zijn kop. De Belg sprong in zijn U23-jaren als allereerste crosser ooit met fiets en al over de balkjes. Ongezien in die tijd – nu is dat wel anders. Het leverde Nys bij iedere passage veel voordeel op ten opzichte van de concurrentie. Wellicht dat Svens zoon Thibau in de voetsporen van zijn succesvolle vader kan treden met een nieuw technisch hoogstandje. Van de fiets stappen om een trap omhoog te gaan tijdens een cross? Buiten Thibau Nys om gerekend:



RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.