Van Loy terug in Belgische selectie voor Heusden-Zolder, geen Van de Steene
foto: Photopress.be
maandag 24 december 2018 om 14:36

Van Loy terug in Belgische selectie voor Heusden-Zolder, geen Van de Steene

Er zijn niet veel wijzigingen in de Belgische selectie voor de Wereldbeker Heusden-Zolder van Tweede Kerstdag. Bij de elite vrouwen keert Ellen van Loy terug van een blessure en is Kim Van de Steene de grote afwezige ten opzichte van de cross van Namen.

Ellen van Loy moest passen voor de Wereldbeker van Namen vanwege een knieblessure. Die liep ze bij een val in Overijse. Van de dokters kreeg de Telenet-Fidea-renster wel groen licht om afgelopen zaterdag een eerste bostraining in te lassen. “Als die meevalt, hoop ik wel op een snellere terugkeer dan aanvankelijk gedacht”, zei Van Loy tegen WielerFlits.

Beckaert valt af
Daarnaast zijn nog twee veranderingen doorgevoerd bij de vrouwen en één bij de beloften. Bij de beloften is Yentl Bekaert namelijk afgevallen na een zware crash in de Wereldbeker van Namen. Julie Brouwers, Kiona Crabbé en Jinse Peeters zijn naast Van Loy toegevoegd aan de vrouwenselectie.

Toon Aerts verdedigt in Heusden-Zolder zijn leidende positie in de Wereldbeker. Wout van Aert staat tweede in de rangschikking. Bij de vrouwen is de leiding in handen van Marianne Vos. Sanne Cant heeft ruim 40 punten achterstand.


Elite mannen (startgerechtigd)
Jens ADAMS – Jim AERNOUTS – Thijs AERTS – Toon AERTS – Vincent BAESTAENS – Nicolas CLEPPE – Quinten HERMANS – Tom MEEUSEN – Braam MERLIER – Tim MERLIER – Kevin PAUWELS – Daan SOETE – Diether SWEECK – Laurens SWEECK – Wout VAN AERT – Dieter VANTHOURENHOUT – Michael VANTHOURENHOUT – Gianni VERMEERSCH

Vrouwen
Axelle BELLAERT – Julie BROUWERSSanne CANT – Kiona CRABBÉ – Jinse PEETERS – Loes SELS – Marthe TRUYEN – Joyce VANDERBEKEN – Ellen VAN LOY – Laura VERDONSCHOT

Beloften mannen
A: Andreas GOEMAN – Eli ISERBYT – Timo KIELICH – Lander LOOCKX – Toon VANDEBOSCH – Niels VANDEPUTTE
B: Jarno BELLENS – Arno DEBEIR – Niels DERVEAUX – Anton FERDINANDE – Jarno LIESSENS – Mathijs WUYTS

Junioren mannen
A: Ryan CORTJENS – Ward HUYBS – Yorben LAURYSSEN – Witse MEEUSSEN – Thibau NYS – Jelle VERMOOTE – Joran WYSEURE
B: Lennert BELMANS – Yente PEIRENS – Jetze VAN CAMPENHOUT – Joachim VAN LOOVEREN – Emiel VERSTRYNGE – Wout VERVOORT

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.