Van Moer vervroegd overgeheveld naar hoofdmacht Lotto Soudal

dinsdag 4 juni 2019 om 12:52
Van Moer vervroegd overgeheveld naar hoofdmacht Lotto Soudal

Brent van Moer - foto: Cor Vos

Een maand eerder dan oorspronkelijk gepland maakt de 21-jarige Brent Van Moer de overstap van de beloftenploeg van Lotto Soudal naar de WorldTour-ploeg. Hij zal in de Hammer Series Limburg zijn eerste wedstrijdkilometers maken voor zijn nieuwe ploeg.

“Uiteraard is het spannend om prof te worden”, zegt Van Moer in het communiqué van de ploeg over zijn overstap. “Maar Lotto Soudal is inmiddels een vertrouwde omgeving en ik zal er heel wat Belgische renners tegenkomen. Ook ken ik al wat jongens waarmee ik samenwerkte binnen de belofteploeg.”

Komend weekend is de Hammer Series Limburg de eerste wedstrijd van Van Moer als profrenner. “Ik weet niet heel goed wat ik moet verwachten maar het komt er op vooral op neer om zoveel mogelijk te leren van de grote jongens”, zegt hij daarover. Een eerste doel voor de jonge Belg wordt de tijdrit in de Baloise Belgium Tour. “Daarin wordt het interessant om me al eens te meten met toppers zoals Victor Campenaerts. Dan zal ik al snel weten hoeveel werk ik voor de boeg heb.”

De vice-wereldkampioen tijdrijden bij de beloften wil zich bij de Belgische formatie vooral verder bekwamen in het tijdrijden en het klassiekerwerk. “Lotto Soudal is de perfecte omgeving om mezelf daarin verder te ontwikkelen”, stelt Van Moer, die een contract voor twee jaar tekende.

Begin juli maakt ook Gerben Thijssen de overstap naar de WorldTour-ploeg.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.