Van Poppel derde in lastige rit: “Derde worden achter Valverde en Sagan is niet slecht”
foto: Marcel Koch
zaterdag 1 september 2018 om 17:55

Van Poppel derde in lastige rit: “Derde worden achter Valverde en Sagan is niet slecht”

In de lastige finale van de achtste etappe in de Vuelta eindigde Danny van Poppel op een derde plek achter Alejandro Valverde en Peter Sagan. Met die uitslag kan de LottoNL-Jumbo-renner leven. Op de website van zijn ploeg zegt hij het volgende: “Derde worden achter Valverde en Sagan is niet slecht. Ik wilde rustig aan de sprint beginnen omdat de laatste honderdvijftig meter erg lastig waren. Toen ik Valverde voorbij zag komen, wist ik dat het lastig ging worden. De sterkste heeft gewonnen.”

In de laatste kilometer zag Van Poppel zijn team uitstekend lead-out werk doen. “De ploeg deed supergoed werk. We rijden heel de week al goed. We zijn echt een team”, concludeert de sprinter tevreden.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
1 september 2018 18:33
Mogen we nog eens een pluim op de hoed steken van TLJ en Van Poppel?

Ik kijk al twee seizoen uit naar Jumbo omdat ze steeds met de beschikbare middelen hebben geprobeerd om op alle terrein vooraan 'mee te doen'. Welke ploeg kan dat zeggen? Ze namen niet de super gehypte jongens maar je kon zien dat er nog rek op zat en dat komt er ineens volledig uit. Nu hebben ze het recht om met de borst vooruit te staan.
Uit het gedrag van zo'n Roglic kun je ook afleiden dat hij zich gesteund voelt en dat daar gewoon goed gewerkt wordt. Laten we dus niet te snel conclusies trekken met 'de zoon van'. Laten we de ploeg en Van Poppel verder werken zoals ze bezig zijn. ZONDER COMPROMIS! (dit is zijn 2de grote ronde dit jaar! na een periode van stilstand bij Sky)
    1 september 2018 18:41
    En als je de gemiddelde leeftijd ziet en de aankopen dan worden ze volgend seizoen nog sterker.
1 september 2018 19:56
Zeker, achter de nieuwe, en de uittredende wereldkampioen.
1 september 2018 23:07
Prima prestatie van Van Poppel. Niets op af te dingen.
Valverde en Sagan zijn wel echt buitencategorie op dit soort aankomsten, dan is een derde plaats gewoon het hoogst haalbare en dus een puike prestatie.
Vind het vooral prijzenswaardig dat Van Poppel zo allround is. Al met al zijn er maar weinig renners die zowel op een vlakke aankomst als heuvelop podium kunnen rijden.
Dat is echter ook weer het grote nadeel: Valverde en Sagan gaat hij niet kloppen op een stijgende aankomst en Viviani is vooralsnog te rap in de vlakke sprints. Het is voor Van Poppel te hopen dat onze Italiaanse vrind de bergen niet overleeft en hij zo alsnog een dagzege kan pakken.
2 september 2018 01:06
Niet slecht. Dat is gewoon uitstekend.
2 september 2018 08:56
Weer een mooi resultaat voor Van Poppel, denk dat komend seizoen zijn harde werken beloond gaat worden met een grote zege.
2 september 2018 10:36
Op een aankomst als deze 3e worden achter Sagan en Valverde is toch heel erg knap! Goed gedaan die ritzege komt er wel.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.