Van Poppel over sprintgedrag Philipsen: “Hij weet af en toe niet helemaal wat hij doet”
foto: Cor Vos
woensdag 5 juli 2023 om 09:18

Van Poppel over sprintgedrag Philipsen: “Hij weet af en toe niet helemaal wat hij doet”

Jasper Philipsen boekte dinsdag op het racecircuit van Nogaro alweer zijn tweede ritzege in de Tour de France 2023, maar na afloop ging het ook over zijn sprintgedrag. “Philipsen weet af en toe niet helemaal wat hij doet”, geeft collega-sprinter Danny van Poppel aan in gesprek met de NOS.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Een finish op het racecircuit van Nogaro moest voor een prachtige sprint zorgen, maar die kwam er niet. De massasprint werd namelijk ontsierd door verschillende valpartijen, waaronder eentje van Europees kampioen Fabio Jakobsen. Van Poppel zag het gebeuren, maar wist zelf op de fiets te blijven. “Ik zat eigenlijk in zijn wiel en heb het heel goed zien gebeuren”, liet de renner van BORA-hansgrohe na afloop weten aan de NOS.

“Het was tegen elkaar duwen. Philipsen weet af en toe niet helemaal wat hij doet en daardoor slaat Jakobsen vol op de grond. Ik hoop dat het goed met hem gaat. Philipsen doet het niet expres en het hoort ook beetje bij het sprinten. Of het echt zijn fout is wil ik niet zeggen, ik heb het in een flits gezien. Maar dat is ook het risico van het vak.”

Van Poppel kwam zelf als zesde over de streep in de tweede sprintersrit in deze Tour. De Nederlander moest eigenlijk zijn ploeggenoot Jordi Meeus naar een goede uitslag piloteren, maar Van Poppel kreeg een vrijbrief om zelf te sprinten. “Jordi reed over de fiets van Fabio heen. Hij bleef gelukkig overeind, maar ik kreeg in de radio te horen dat ik moest sprinten”, vertelde hij na afloop voor de camera van WielerFlits.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.