Van Schip en Bos dicht bij eremetaal op derde dag Wereldbeker baan
Jan Willem van Schip - foto: Tim van Hengel
zaterdag 20 oktober 2018 om 23:34

Van Schip en Bos dicht bij eremetaal op derde dag Wereldbeker baan

Aan de gouden plak van de Nederlandse mannen op de teamsprint zijn op de derde dag van de Wereldbeker baanwielrennen geen nieuwe medailles toegevoegd. Jan Willem van Schip en Theo Bos waren op het omnium en de Keirin dicht bij eremetaal, maar grepen net naast de prijzen met een vierde en een vijfde plek. Morgen is de slotdag van het toernooi in Saint-Quentin-en-Yvelines met onder meer het sprinttoernooi voor de mannen.

Keirin – mannen
Sam Ligtlee kwam in de eerste ronde tekort voor een plaatsje in de tweede en ook de herkansingsronde bood geen soelaas. Voor Theo Bos begon de Keirin voorspoedig; de ervaren renner van BEAT plaatste zich als eerste van zijn heat voor de volgende ronde, waarin hij zich vervolgens plaatste voor de finale. In die finale ronde eindigde hij als vijfde. De winst was voor Yuta Wakimoto uit Japan.

Uitslag
flag-nr1 flag-jp Yuta Wakimoto
flag-nr2 flag-nz Edward Dawkins
flag-nr3 flag-pl Krzysztof Maksel


Koppelkoers – vrouwen
In de koppelkoers hebben Nina Kessler en Kirsten Wild naast de medailles gegrepen. De baanrensters behaalden twee punten bij de eerste sprint, maar zakten daarna ver weg. De overwinning ging naar de Deense baanspecialisten Amalie Dideriksen en Julie Leth. Zij hadden evenveel punten als de Britse nummers twee Neah Evans en Emily Kay. Australië eindigde op gepaste afstand op de derde plaats.

Uitslag
flag-nr1 flag-de Denemarken (Dideriksen en Leth)
flag-nr2 flag-gb Groot-Brittannië (Evans en Kay)
flag-nr3 flag-au Australië (Baker en Stewart)


Omnium – mannen
Albert Torres heeft het Omnium bij de mannen gewonnen. De Spaanse veelwinnaar wist Wiggins-rookie Oliver Wood en Benjamin Thomas uit Frankrijk achter zich te houden. Jan Willem van Schip greep naast een podiumplaats; hij eindigde op de vierde plaats. Voor de Italiaan Simone Consonni ging het omnium niet naar wens; hij kwam ten val en moest opgeven.

Uitslag
flag-nr1 flag-es Albert Torres
flag-nr2 flag-gb Oliver Wood
flag-nr3 flag-fr Benjamin Thomas


Scratch – mannen
Stefan Matzner heeft de scratch gewonnen tijdens de wereldbekerwedstrijden in Frankrijk. De Oostenrijker bleef tijdens dit onderdeel onder meer Leigh Howard en Adrien Garel voor, die de zilveren en bronzen plak voor zich opeisten. Wim Stroetinga kwam er niet aan te pas; hij eindigde buiten de top-10.

Uitslag
flag-nr1 flag-at Stefan Matzner
flag-nr2 flag-au Leigh Howard
flag-nr3 flag-fr Adrien Garel


Sprint – vrouwen
Voor Hetty van de Wouw viel het doek in de 1/16e finale, toen zij nipt werd geklopt door Liubov Basova uit Oekraïne. De andere Nederlandse, Laurine van Riessen, hield het langer vol in het sprinttoernooi. Ze hield zich goed staande in de eerste ronden, maar moest uiteindelijk in de kwartfinale haar meerdere erkennen in Stephanie Morton. Deze Australische zou uiteindelijk zelfs de finale halen, waarin ze het moest afleggen tegen Wai Sze Lee uit Hong Kong.

Uitslag
flag-nr1 flag-hk Wai Sze Lee
flag-nr2 flag-au Stephanie Morton
flag-nr3 flag-fr Mathilde Gros

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
21 oktober 2018 00:03
Edit redactie: Die hoort er inderdaad niet tussen. Aangepast!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.