Van Schip verovert ondanks val zilver tijdens Omnium
foto: Tim van Hengel (archief)
zaterdag 3 maart 2018 om 21:34

Van Schip verovert ondanks val zilver tijdens Omnium

Jan Willem van Schip heeft op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn de zilveren medaille veroverd op het onderdeel Omnium. Tijdens een razend spannende afsluitende puntenkoers moest hij zijn meerdere erkennen in de Pool Szymon Sajnok. De Italiaan Simone Consonni veroverde het brons.

Van Schip (die ’s middags al de scratch had gewonnen) ging als derde de afsluitende puntenkoers in. In de verschillende sprints wist hij de nodige punten te sprokkelen en op te schuiven naar de tweede plaats.

Van Schip kwam onderweg ten val, maar kon zijn wedstrijd vervolgen. De volgende sprint reed hij alweer mee en kwam hij op twee punten van leider Sajnok. In de daarop volgende sprint kwam hij zelfs gelijk. In de alles beslissende eindsprint plaatste Sajnok enkele ronden voor het einde een beslissende demarrage. Van Schip kon hem niet bijhouden en moest genoegen nemen met zilver.

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
3 maart 2018 21:38
Zonder die val was het allicht verdiend goud geweest. Wat een beest zeg!
3 maart 2018 21:39
Schalkwijk is trots op je
3 maart 2018 21:41
Houten ook!
3 maart 2018 21:48
Blijft raar dat hij die wedstrijden in Mallorca niet heeft uitgereden op 1 na..
3 maart 2018 21:52
Wat een geweldige koers en wat kan Schip heerlijk diep gaan.
3 maart 2018 22:01
@LutsenkoFan
Die andere koersen op Mallorca hadden ook bochten naar rechts.
3 maart 2018 22:23
Wat een ongelooflijke klasbak en talent is dit! Studentikoos voorkomen, niet zo vreemd want recent in Wageningen afgestudeerd.
Viel al op door zijn prestaties op de weg maar ook zijn media optreden is heerlijk ontwapend en onopgesmukt.
Een liefhebber vd wielersport, mooie gozer!
4 maart 2018 09:49
Kon hem ook al waarderen in de avondetappe, daar zit een goede kop op! Kreeg de indruk dat mensen hem toen wat hoog van de toren vonden blazen, maar ik vind het wel prettig om eens naar een atleet te luisteren die andere dingen zegt dan 'de benen waren goed' en 'ja het treintje liep niet goed dus we zijn tevreden met deze zevende plaats'.

Het moet gek lopen, willen we niet nog veel van deze knaap gaan horen.
4 maart 2018 10:56
Na zijn optreden in de avond etappe vorig jaar waar die ook al positief opviel reed ie in zijn eentje op zijn racefiets (zadeltasje met wat spulletjes gemonteerd) terug naar Nederland, ik meen 1000km in 5 dagen.

Er waren ze zie die bij de WF tafel contacten met TLJ maar door een blessure ging een trainingsweekend niet door en daarna liet TLJ niets meer van zich horen.
Hij gaat ervoor en heeft ambitie, onconventioneel is zijn aanpak wel. OS 2020 heeft ie genoteerd in zijn agenda.
Hij zit nu bij Roompot, mooi dat ze hem onder contract hebben maar denk dat ie als hij zo door gaat met presteren door een WT ploeg (TLJ?) wordt opgepikt. Gaat de Ronde van Drenthe rijden maar als ie voor de OS 2020 wil gaan zal er toch een speciaal programma voor hem moeten worden gemaakt.
4 maart 2018 11:10
Hij heeft op de weg nog veel te bewijzen natuurlijk, bij Roompot zit hij daarom prima. Bovendien lijken die wedstrijden ideaal voor hem. Veel beuken en niet teveel klimmen. Met zijn grote gestalte weet ik niet of de WorldTour met veel geaccidenteerde parcoursen ideaal voor hem is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.