Van Staeyen tot opgave gedwongen in thuiskoers: “Lig met hoofdpijn in bed”
Foto: Van Staeyen
Niels Bastiaens woensdag 7 april 2021 om 19:53

Van Staeyen tot opgave gedwongen in thuiskoers: “Lig met hoofdpijn in bed”

Onheilspellend bericht na amper een half uur koers in de Scheldeprijs: valpartij van Michael Van Staeyen, de kopman van EvoPro Racing. Voor Schotenaar Van Staeyen is dit in normale omstandigheden de mooiste koersdag van het jaar. Maar niet vandaag, want hij haalde zelfs de passage door zijn thuisstad niet.

Het is dankzij Van Staeyens aanwezigheid in de ploeg dat het continentale EvoPro Racing verrasssend een wildcard kreeg voor de Scheldeprijs. Maar een kans om zich te tonen kreeg hij niet, door die nare val. “Ik heb daarbij een harde slag in mijn gezicht gekregen, meer bepaald op mijn oogkas en mijn slaap. Die oogkas staat nu wat dik en ik heb ook veel hoofdpijn, die behoorlijk hinderlijk is. Het is belangrijk dat ik goed rust.”

Doorzetter
“Ik heb na mijn val in alle adrenaline nochtans nog proberen door te zetten”, vertelde Van Staeyen ons nog telefonisch. “Ik heb proberen terug te komen en ben daar zelfs in geslaagd. Maar ben niet veel later toch moeten stoppen met veel hoofdpijn. En nu lig ik al de hele dag in mijn bed met hoofdpijn. Ik heb zelfs de koers niet meer gevolgd.”

De teleurstelling was groot bij de Antwerpenaar. “Heel jammer dat ik zelfs de passage door mijn thuisstad niet heb gehaald, maar het ging niet anders. Wat de komende weken betreft, is het ook koffiedik kijken. Normaal ging ik in Valencia rijden, maar we moeten zien hoe mijn hoofd evolueert.”

Geef een reactie