Van Vleuten reed Ronde uit met ontwrichte schouder: “Adrenaline is de beste pijnstiller”

Van Vleuten reed Ronde uit met ontwrichte schouder: “Adrenaline is de beste pijnstiller”

foto: ASO

maandag 2 april 2018 om 09:31

Annemiek van Vleuten heeft ondanks een ontwrichte schouder, toch nog knap naar een derde plaats kunnen sprinten in de Ronde van Vlaanderen. De renster van Mitchelton-Scott liep dit malheur op bij een valpartij in aanloop naar de Muur van Geraardsbergen. “Ik kon niet eens een bidon vasthouden en ben op adrenaline derde geworden”, stelt ze op haar website.

De valpartij kwam voor Van Vleuten op een erg onhandig moment. “Ik wilde aanvallen op de Muur van Geraardsbergen”, zag ze haar tactiek in de soep vallen. “Dat is vrij vroeg in de finale, maar voor mij is het een voordeel als het een harde koers is en er niet afwachtend gereden worden.” Helaas voor de wereldkampioen tijdrijden gooide de massale valpartij roet in het eten.

“Mijn schouder was uit de kom en ik dacht eigenlijk dat ik niet verder kon. Ik ben toch op de fiets gaan zitten, want ik dacht; dan kan ik het dan wel beoordelen. Ik was in ieder geval hard op mijn heup gevallen en had dus die schouder uit de kom.”

Van harte ging het niet, maar de sterke Utrechtse kon door. “Mijn benen voelden goed vandaag en ik wilde toch wat laten zien”, was ze volhardend. Door het sterke Boels-Dolmans-blok was Van Vleuten genoodzaakt haar tactiek hierop aan te passen. “Toen Anna ging had ik mee kunnen zitten, maar zij zou dan niet gereden hebben.” Uiteindelijk zouden ze Anna van der Breggen niet meer terug zien en was het sprinten voor plaats twee.

“Ik had al ingecalculeerd dat Amy tweede zou worden. Zelf koos ik ervoor om aan de kant van de boarding te blijven. Dan zat ik uit de wind en ik gokte erop dat er ruimte zou komen. Ashleigh ging vrij vroeg aan en in de laatste vijftig meter dacht ik: Moolman, jij bent voor mij!”

Voor Van Vleuten is het nu een aantal dagen rust houden voordat de heuvelklassiekers alweer op de agenda staan. “Ik zal een paar dagen rustig aan moeten doen, maar ga thuis nog wel naar het ziekenhuis om te kijken of er niet iets beschadigd is”, is de conclusie na afloop van de Ronde.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 2 april 2018 om 09:40

Niet normaal wat een bikkel deze dame.

fietsvriend 2 april 2018 om 09:55

Tuurlijk joh, doet er nog even een schepje bovenop qua held zijn. Wat een topsporter.

the student 2 april 2018 om 10:06

Er zit volgens mij iets niet helemaal lekker in die kop. Maar wel weer lekker gereden dus. De schouder zat overigens wel weer terug in de kom voordat ze opstapte.

Erica-de-moeder-van-Niki 2 april 2018 om 10:10

Vrouwen zijn de nieuwe mannen.

Fassa Bortolo 2 april 2018 om 10:23

Wat er in dit bericht is weggelaten is dat direct na de valpartij de schouder uit zichzelf weer terug in de kom is gegaan en ze vervolgens haar weg weer heeft kunnen vervolgen. Alsnog dapper natuurlijk!

Mark 2 april 2018 om 10:26

Vrouwen zijn gewoon vrouwen, plus deze vrouwen kunnen ook nog eens afzien (want anders zit je niet meer op de fiets). Al ging het hier specifiek over Van Vleuten.

ikbenprocycling 2 april 2018 om 12:12

Dit lijkt mij een ander type vrouw dan pak ‘m beet (gevaarlijke woordkeuze btw) Victoria secrets modellen.

Wielrenner007 2 april 2018 om 13:44

Wat een fantastische renster is dat toch!

schipperaar 2 april 2018 om 15:19

@ibpc
Mooi is niet altijd zwak hè.
Blijkt wel weer dat vrouwen een hogere pijngrens hebben, wie reed ooit de tour uit met een gebroken sleutelbeen?

Bikeage 2 april 2018 om 21:05

Respect voor Annemiek dat je überhaupt de koers uitrijdt en dan ook nog 3e weet te worden. Poeh!

sooike 3 april 2018 om 09:15

Bikkel! En misschien nog wel sterker dan Van der Breggen !

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.