Van Vleuten start in Superprestige-cross van Gieten

maandag 30 september 2019 om 11:09
Van Vleuten start in Superprestige-cross van Gieten

foto: Cor Vos

Kersvers wereldkampioene Annemiek van Vleuten staat over twee weken aan het vertrek van de Superprestige-veldrit van Gieten. De Nederlandse koerst weliswaar vooral op de weg, maar twee jaar geleden maakte ze haar opwachting al eens in de Drentse cross.

“Neem dit vooral niet te serieus”, laat Van Vleuten op haar social media weten over haar uitstapje naar het veldrijden. “Maar ik sta inderdaad aan de start in Gieten, gewoon omdat ik crossen leuk vind!” De 36-jarige Nederlandse, die vorige week dinsdag naar de bronzen medaille reed tijdens het WK tijdrijden en vier dagen later wereldkampioene werd in de wegwedstrijd, zal in de zwart-gele kleuren van haar ploeg Mitchelton-Scott het veld induiken.

Voordat de Nederlandse over twee weken in Gieten aan de start staat, rijdt ze zaterdag de Giro dell’Emilia en doet ze een dag later mee aan het fietsevenement L’Eroica Gaiole in Chianti. De drie volgende dagen gaat ze met haar ploeg op trainingskamp als voorbereiding op het seizoen 2020. Na de Superprestige-cross van Gieten staat ook de veldrit van Rhenen (zaterdag 2 november) op haar programma, voordat ze twee weken op vakantie gaat.

Voor Van Vleuten is het niet haar eerste uitstapje naar het veldrijden, want ook in 2017 stond ze al eens aan de start van de veldrit van Gieten. Als 29e en laatste kwam ze over de finish. Dat jaar werd ze ook nationaal kampioene mountainbike marathon in Eijsden. Niet alleen op de weg en in het veld was de Nederlandse reeds actief, want in 2018 reed ze tijdens het WK baanwielrennen in Apeldoorn naar het zilver op de individuele achtervolging.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair