Van Vleuten teleurgesteld: “La Course is nu niets meer dan een criterium”

woensdag 16 oktober 2019 om 18:52
Van Vleuten teleurgesteld: “La Course is nu niets meer dan een criterium”

foto: Cor Vos

Annemiek van Vleuten is teleurgesteld dat La Course by Le Tour de France weer terugkeert naar de Champs-Élysées komend jaar. Volgens de wereldkampioene is dit een stap terug. “Het is nu weer niets meer dan een criterium.”

Gisteren werd bekend dat La Course by Le Tour de France voor het eerst sinds 2016 voorafgaand aan de slotrit van de Tour de France in Parijs wordt gehouden. De vrouwenwedstrijd vindt plaats op zondag 19 juli, hoewel eerst 10 juli was aangekondigd. De afstand die de wielrensters moeten afleggen is negentig kilometer. Annemiek van Vleuten, in 2017 en 2018 winnares, is teleurgesteld en zal niet in actie komen. Ook andere Nederlandse rensters later mogelijk verstek gaan.

“Of ik het gehoord heb dat La Course in Parijs is? Tot mijn teleurstelling wel ja”, reageert ze bij de NOS. “Dit is een stap terug. Het is nu weer niets meer dan een criterium. Terwijl het nog steeds als WorldTour-wedstrijd te boek staat. Nou, bij de mannen worden criteriums niet opgenomen in de WorldTour. Ik wil ook niet volledig voor eigen parochie preken, er zijn sprinters die dit een leuke wedstrijd vinden, maar ik ga ‘m niet rijden.”

Olympische Spelen
Van Vleuten had al rekening gehouden met 10 juli als datum, maar met de nieuwe datum begint ook de tijd te dringen voor de Olympische Spelen. Op zondag 26 juli staat namelijk de titelstrijd voor de vrouwen op het programma, amper zeven dagen na La Course. Wellicht laten de rensters die in Tokio rijden La Course dan ook links liggen, verwacht bondscoach Loes Gunnewijk. Haar rensters zijn vermoedelijk dan al in Japan om zich aan te passen aan de omstandigheden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair