Van Vleuten zoekt nieuwe prikkels in Colombia: “Buiten mijn comfortzone gaan”

donderdag 21 november 2019 om 18:45

Annemiek van Vleuten won woensdagavond op het Wielergala de prijs van Wielrenster van het Jaar, maar maandag trekt de wereldkampioene op de weg naar Colombia om daar bijna een maand te trainen. “Ik houd ervan om uit mijn comfortzone te treden”, vertelt ze aan WielerFlits.

“En daarom heb ik ervoor gekozen om niet naar Calpe te gaan om daar elke keer weer dezelfde route te rijden, maar naar Colombia”, gaat ze verder. “Ik zie het wielrennen ook als een mooie gelegenheid om van andere culturen te leren en wat op te doen. Daarnaast is het ook lekker om in mooi weer te trainen. Ik ben uitgenodigd door Esteban Chaves om hier naartoe te komen.”

Van Vleuten ziet Chaves aan het begin van het jaar nog een keer, als zij wederom met de mannenploeg van Mitchelton-Scott op pad gaat. “Ook dat is natuurlijk weer een beetje buiten mijn comfortzone treden. Ik ben de enige dame uit de ploeg die het aandurft. We gaan met het team naar Barcelona om aldaar naar het zuiden te fietsen, of we gaan heel veel kilometers fietsen op Sicilië.”

De doelen van de Nederlandse renster zijn onveranderd gebleven: een sterk voorjaar rijden, om vervolgens te stralen tijdens de Olympische Spelen en op het wereldkampioenschap in Innsbruck.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.