dinsdag 23 mei 2017 om 22:00

Kijk WielerFlits Live met Boogerd, Hoogerland en Vanbelleghem terug

We zijn vijftien dagen ver in de Giro d’Italia en er staat een Nederlander riant aan de leiding in het algemeen klassement. In de tweede week gebeurde genoeg, zo won Tom Dumoulin twee etappes en hebben we enigszins inzicht kunnen krijgen in het vormpeil van de andere favorieten. Genoeg om over na te praten in WielerFlits Live, met oud-wielrenners Michael Boogerd, Johnny Hoogerland en de stem van de Giro op Eurosport: Jeroen Vanbelleghem.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

We hebben vanuit Italië gesproken met Aike Visbeek (ploegleider Sunweb) over de aankomende slotweek. Daarnaast keken we terug op het Nederlandse succes in Noorwegen, de eindwinst van LottoNL-Jumbo in de Ronde van Californië en op de Topcompetitie-manche van gisteren. Tim Kerkhof – winnaar in de Omloop der Kepmen – spraken we ook.

WielerFlits Live #27 zapservice

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
63 Reacties
Sorteer op:
22 mei 2017 23:07
Goed bezig, wordt iedere week beter.
22 mei 2017 23:20
Fantastisch mannen, begin net met kijken, goede binnenkomer met Visbeek en drie topgasten.
23 mei 2017 00:08
Leuke uitzending. Ik heb deze met plezier gekeken. Ga zo door, mannen!
23 mei 2017 04:58
Presentator moet ik nog even aan wennen, maar vind het over het algemeen echt prima. Genoeg informatief en prima inzichten... Die comments van Boogerd over dat men die jongens die goed omhoog kunnen van Movistar heeft Sunweb hopelijk in de oren geknoopt...
23 mei 2017 08:20
Dank voor het kijken en jullie opbouwende kritieken en complimenten.
23 mei 2017 08:23
Johnny waarom hang je je mobiel of laptop niet aan je tv?
23 mei 2017 08:46
Wat een eeuwig gezeur op die commentatoren en reclames van Eurosport. Echt onbegrijpelijk, die reacties van enkele actieve leden hier. Ook zelfs enkele die ik nog best hoog had zitten. Ik heb het al eens eerder geroepen op WF, maar wees eens blij met Eurosport. Wat een topzender! Zenden 200 dagen per jaar wielrennen uit, van de Topcompetitie to de GP Denain and van de Ronde van Qatar tot aan de Tour.

Ja, er is wel soms veel reclame (van 1 minuut). Maar nooit in de finale. Ja, soms zitten de commentatoren er wel eens naast. Maar was dat niet bij de NOS of Sporza zo? Of je kijkt toch de Engelse Eurosport? Wees vooral eens blij met het aanbod in plaats van op de details te zeuren. Misschien nog een tip: Pauzeer de uitzending de eerste 15 minuten vanaf het moment dat je kijkt, en je kan elke keer de reclames doorspoelen. Beetje timen en je kijkt de finale live.
23 mei 2017 09:16
@ Secondant

Helemaal mee eens. De verwendheid spuit er echt vanaf bij sommigen, die het niet in hun hoofd kunnen krijgen dat sport nou eenmaal op commercie draait. Zonder sponsoren geen ploegen, en zonder commerciele zenders straks bijna geen (live) wielrennen meer. Voetbal, basketbal, Formule 1, allemaal grote sporten die achter betaalkastjes zitten. Iedereen kan op dit moment gratis al het wielrennen van de wereld zien, maar toch zijn er zure typetjes die maar BLIJVEN klagen over die paar minuten reclame (die nooit in de echte finale zitten). Onbegrijpelijk wat mij betreft. Op het commentaar kritiek geven is dan wel weer logischer, maar ook daar bestaan gewoon alternatieven.
23 mei 2017 09:33
Vanbelleghem heeft gelijk dat ook woensdag gevaarlijk wordt. Een zwakke start op de Aprica kan grote gevolgen hebben voor de rest van de dag.
23 mei 2017 09:40
@LyndaLid,
Plus dat sommigen een commentator goed kunnen vinden, en anderen slecht. Over het algemeen heb ik gewoon weinig op de commentatoren aan te merken. Maar wie je er ook neer zet, er zal altijd kritiek zijn op de commentator. Al valt Boogie volgens mij over het algemeen wel het meest in de smaak.
23 mei 2017 11:45
@Secondant,
Ach ja, zeuren is nu eenmaal een van de favorieten bezigheden van ons Nederlanders. En een forum is ook nog eens een ideale plek om je daar mee bezig te houden.

Ik ben zelf een groot fan van José de Cauwer, dus ik blijf het zonde vinden dat Sporza de Giro niet uitzend.

Reclames stoor ik mij niet heel erg aan (nu neem ik het ook af en toe op, dus dan kan ik doorspoelen). De extra info en interviews achteraf met Flecha voegt mijn inziens wel wat toe. Vanbelleghem vind ik niet briljant, maar met een oud-renner naast hem is er meestal wel een aardige wisselwerking. Zeker met Karsten Kroon, die mij aangenaam heeft verrast. Op dit moment vind ik het wel jammer dat Kroon of Boogerd niet naast Vanbelleghem zit in de laatste week, want ik ben over Traksel iets minder te spreken.

En 1 van de grootste plus punten van Eurosport is natuurlijk dat we nu in de laatste week niet eerst moeten wachten tot de etappe van de Ronde van België is afgelopen om beelden uit de Giro te krijgen.
23 mei 2017 12:15
Als je niet begrijpt waarom er naar de shit over Eurosport gevraagd moet worden in een journalistiek programma.. dan snap je het gewoon niet.
24 mei 2017 09:45
Als je dit terugkijkt terwijl je weet hoe de etappe van gisteren eindigde, zijn de voorspellingen en verwachtingen best grappig om te horen. Leuke gasten weer, trouwens.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.