Kijk WielerFlits Live met Maarten Tjallingii en Michael Boogerd terug
woensdag 12 april 2017 om 19:00

Kijk WielerFlits Live met Maarten Tjallingii en Michael Boogerd terug

De kasseienklassiekers liggen achter ons, de carrière van Tom Boonen zit erop en de heuvelklassiekers staan voor de deur. Genoeg om over te praten in de eerste live-uitzending vanuit de nieuwe studio van WielerFlits Live.

Te gast waren Michael Boogerd, Maarten Tjallingii en Daan Hakkenberg. Boogerd zal regelmatig aanschuiven bij WielerFlits Live als analist. Tjallingii sloot vorig jaar zijn actieve loopbaan af. In 2011 reed hij op het podium van Parijs-Roubaix, achter Johan Vansummeren en Fabian Cancellara. Hakkenberg is wielerjournalist bij het Algemeen Dagblad, hij volgde gisteren onder meer de gekte rond Tom Boonen van dichtbij. Daarnaast Skypen we met wielrenners en ploegleiders uit binnen- en buitenland.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
87 Reacties
Sorteer op:
10 april 2017 10:50
Hakkenberg wielerjournalist bij het AD? dan heeft hij weinig om handen, want zo veel wielernieuws verschijnt er niet in die krant, waar het sportgedeelte 90% gaat over een spelletje wat voetbal heet en dan nog 7% over de Formule 1 dat eigenlijk niet eens een sport is. ;). dan weer wel een interview met Boonen (jawel) afgelopen zaterdag.
in ieder geval leuk dat het weer begint. :)
10 april 2017 10:51
Leuke gasten! Ik dacht even dat jullie een echte Vlaamse helling hadden gestrikt, volgende keer de Taaienberg, de Koppenberg en de Paterberg uitnodigen.
10 april 2017 11:08
Eens met de stelling. Maak van de wereldbeker een divers parcours en maak de winnaar ook meteen wereldkampioen. Het is onlogisch dat de wereldkampioen op één dag bepaald wordt.

Of eventueel een scherpere WT-ranking waarop de wereldkampioen bepaald gaat worden.
10 april 2017 11:30
@ Blaudzun:
in principe heb je wel gelijk. dan zijn we meteen af van het WK parcours, waar je als renner gewoon mazzel mee moet hebben dat het je ligt. als je als renner in de sterkste jaren van je carriere een aantal maal pech hebt met een wk parcours dat niet op je maat is, dan kan je ook geen wereldkampioen worden.
10 april 2017 12:03
Oneens met de stelling. Ik vind het wel wenselijk maar echt nódig vind ik het niet.

@Blaudzun en 8.6
Helemaal mee eens, maar als die wereldbeker bijvoorbeeld is toegespitst op klassieke renners heb je dus juist de pech dat je als klimmer of pure sprinter nooit wereldkampioen kunt worden.
En hoe doe je dat dan met het WK tijdrijden? Blijft dat wel bestaan of krijg je gewoon punten voor elke tijdrit op WorldTour niveau en wordt er gekeken naar het hoogste aantal punten aan het eind van het jaar?
10 april 2017 12:20
Heel leuk! Ik ga er vanavond voor zitten. Wat betreft de stelling; ik ben niet tegen een terugkeer van de Wereldbeker, maar wel tegen de manier waarop. Het wielrennen zit denk ik met een groter probleem rondom de verschillende organisaties van wielerkoersen. Dat ga je niet oplossen met de introductie van een wereldbeker.

Ook ben ik niet van mening dat de wereldkampioen, gekoppeld aan de winnaar van de wb, per definitie een eerlijkere is. Kijk maar eens naar hoe de kalender en de puntentelling iedere keer weer op de schop gaat. Verandering is prima (zelfs essentieel), maar een stevige basis is net zo belangrijk. De wereldbeker komt op mij over als symboolpolitiek.
10 april 2017 13:57
Eens met de stelling. En gelieve ook met een trui voor de lijstaanvoerder. Daarmee krijgt het ook meteen een stuk meer prestige.

Overgiens van Wereldbeker een WK maken ben ik het totaal niet mee eens. Dan kan bijvoorbeeld een sprinter nooit WK worden. Juist het mooie aan het WK is dat diverse renners WK kunnen worden. De ene keer een sprinter, de andere keer een puncher en de andere keer een alleskunner. Met het WB model kan iemand WK worden die geen wedstrijd in een seizoen weet te winnen. Mwa.
10 april 2017 16:59
Ik ga zeker kijken. Sowieso Boogerd gemist sinds die achterlijk selectieve boycot van de NOS.
10 april 2017 17:05
Eens met MM: nodig is het niet, maar het is wel een goed idee. Doorbouwend op eerdergenoemde gedachtes: waarom zou je geen WB voor klimmers, sprinters en tijdrijders hebben? Beetje als de truien in een grote ronde, maar dan voor b.v. alle aankomsten bergop/sprints/tijdritten op WT nivo?
10 april 2017 17:06
Eens met de stelling. Het brengt een extra dimensie naar de koers.

Ik ben van mening dat de invoering van de Wereldbeker voor een extra dimensie gaat zorgen. De beste in de Wereldbeker is gelijk de beste eendagscoureur van het jaar. Ik denk dat er vele wielrenners zijn die graag de beste eendagscoureur willen zijn. Het zal, mijns inziens, enorm prestigieus zijn. Daarnaast brengt dit een extra dimensie aan de sport. Een tegenhanger van de drie Rondes. Ook zie ik er een bepaalde romantiek in. Een romantiek die bij het wielrennen hoort. Want wielrennen is vaak een strijd der titanen. Kopstukken die strijden om de winst.

Ik zou het ook wel een idee vinden om er een trui aan te koppelen. Hoe meer onderscheidende truien, hoe beter. En dat voormalig winnaars, net als Olympisch of nationaal kampioenen, onderscheidene mouwtjes hebben.
10 april 2017 17:24
Beste redactie, ik zou graag een vraag willen stellen. Ik weet niet of het gepast is om die hier te stellen. Zo niet, doe met dit bericht wat u wilt. In de reacties onder het nieuwsbericht over de Wereldbeker noemde ik aantal koersen (zie lijstje hieronder). Daarnaast noemde Mark1 ook Gent-Wevelgem. Wat vinden jullie van dit lijstje? Zouden dit de koersen moeten zijn die deelnemen aan de Wereldbeker? Zouden jullie er koersen weghalen of er nog bij doen?

Lijst:

– Milaan-San Remo
– Ronde van Vlaanderen
– Parijs-Roubaix.
– Luik-Bastenaken-Luik
– Ronde van Lombardije
– Amstel Gold Race
– Clásica San Sebastián
– Parijs-Tours
– Strade Bianchi
– Waalse Pijl
– GP de Quebec
– GP Montréal
– Giro dell’Emilia
– Gent-Wevelgem (nav de reactie van Max1)
10 april 2017 17:27
Oneens met de stelling. Waarom moet er überhaupt een regelmatigheidsklassement zijn? De enige waarde die er aan gehecht kan worden is het promotie/degradatie-systeem voor ploegen maar daar komt al jaren niets van terecht.

Kunnen we niet gewoon vrede hebben met het feit dat pakweg een Van Avermaet, Foome en Kittel niet te vergelijken zijn?
10 april 2017 18:18
Tja ik vind het ook de grootste onzin om een wereldbeker klassement te houden. Alleen de naam 'wereldbeker' al doet mijn haar stijl achterover staan. We hebben al de UCI ranking, als je de wereldbeker zou toevoegen zou je al renners krijgen die maar aan elke koers erin meegaan doen om wat puntjes te pakken voor het klassement. Het mooie van een grote ranking is dat iedereen 60 a 70 koersdagen neemt en je zelf kan kiezen waar je de meeste kansen maakt als kopman.

Op de kritiek dat de klassieke mannen te weinig punten halen in de UCI ranking kan ik alleen maar zeggen; verhoog het aantal punten bij ereplaatsen bij de monumenten.

p.s. de naam wereldbeker vind ik licht ironisch. Behalve een weekendje Canada komen we Europa niet uit.
10 april 2017 18:20
Heb eerlijk geen mening over de stelling. Wel zou ik ook een shirt koppelen aan de leider in de worldtour of welk regelmatigheidsklassement je als UCI wilt bijhouden. Verder ben ik erg blij met de stappen die dit programma neemt... met het binnenhalen van Michael en het aanschuiven van gasten vanuit het profwielrennen (oud)courreurs of misschien ook wel ploegleiders maak je het nog proffesioneler. Ik ga zeker kijken vanavond.
10 april 2017 18:24
Ik zie een wereldbeker wel zitten, al zal de winnaar toch Valverde zijn. ;)
10 april 2017 18:25
@Rahimns, ik vind eigenlijk ook dat Bas Dost als hij de gouden schoen wint, hij hem een seizoen lang aan moet doen.
10 april 2017 18:29
@Fabian hij zou idd een jaar lang op goudkleurige schoenen moeten lopen, al vrees ik dat Ronaldo die dan al aan heeft ;)
10 april 2017 18:33
Of de terugkeer nodig is weet ik niet, maar het kan wel wat extra glans geven aan verschillende wedstrijden. Het is nu zo dat door de uitbreiding van de WorldTour ploegen verplicht zijn in meerdere wedstrijden te starten, maar bij veel van de meest oninteressante wedstrijden worden zeker niet de sterkste selecties opgesteld. De wedstrijden die in een mogelijke Wereldbeker terecht zouden komen hebben op dit moment ook al de meeste status en de sterkste renners aan de start. De strijd voor een trui is wellicht wat aantrekkelijker, maar veel verandering in programma's gaat het niet teweeg brengen verwacht ik.
10 april 2017 18:59
Stomme stelling. Je kunt toch gewoon zelf de eindstand of tussenstand berekenen ahv WT punten voor de eendagskoersen en die renner een mooie medaille geven oid. Klaar.
Leuker zou een stelling geweest zijn over de mislukte voorjaarscampagne van Lotto-Jumbo; is het kwaliteitstekort/budget te kort en richten ze zich terecht op de etappekoersen of hoort de grootste Nederlandse ploeg er gewoon staan in het Vlaamse voorjaar en moeten ze daar in investeren. Of hadden ze gewoon pech en is de potentie er wel degelijk.
10 april 2017 19:12
Vraag voor de gasten:

Wat was volgens jullie de mooiste kasseienklassieker en waarom?
10 april 2017 19:42
Mooie gasten. Chapeau
10 april 2017 20:00
Ik zou de wereldbeker graag terugzien maar niet met alle koersen die nu eendaags in de wt zijn.

Ik zit te denken aan
Milaan- San Remo
Strade Bianche
Ronde van Vlaanderen
Parijs-Roubaix
Amstel Gold Race
Luik-Bastenaken-Luik
Classica San Sebastian
Hamburg Cyclassics
Parijs-Tours
Ronde van Lombardije

De oude wereldbeker en dan Strade in plaats van Zurich. De Canadese stadscriteriums zijn voor mij niet wereldbekerwaardig.
10 april 2017 20:26
Alleen een wereldbeker met een blauwe Grundig-trui voor de leider.
10 april 2017 20:34
Euhm, ik zie geen uitzending... of doe ik iets verkeerd?
10 april 2017 20:36
Ik zie hem ook nog niet

Om te reageren moet je ingelogd zijn.