vrijdag 15 september 2017 om 20:00

Kijk nu WielerFlits Live met Jan-Willem van Schip en Michael Boogerd terug

De Vuelta is voorbij. Chris Froome heeft iets gedaan wat nog niemand eerder gedaan heeft: eerst de Tour de France winnen en daarna de Vuelta a España. Hoe bijzonder is dat? Natuurlijk komen ook de prestaties van nummer vier Wilco Kelderman en de afscheidnemende Alberto Contador aan bod in WielerFlits Live. Bij presentator Jeroen Toet schoven deze week Michael Boogerd, Jan-Willem van Schip en de uit Spanje teruggekeerde Maxim Horssels aan.

Jan-Willem van Schip is de kersverse aanwinst van Roompot-Nederlandse Loterij. We spraken met hem over zijn overstap. Daarnaast kwamen de Canadese wedstrijden en de Tour of Britain ter tafel.

Zapservice WielerFlits Live #40

Vuelta-terugblik
“De zege van Contador vond ik het mooiste”
“Wat Kelderman heeft laten zien smaakt natuurlijk naar veel meer”
“Vind het interessant dat hij zichzelf zo opnieuw heeft uitgevonden”
“Goede sfeer binnen de ploeg scheelt zo veel voor een renner”

“Voor Kruijswijk had de Vuelta nog een paar weken moeten duren”
“Poels keek steeds heel netjes als een meesterknecht waar zijn kopman was”
Hoe bijzonder is de prestatie van Chris Froome?

Het afscheid van Alberto Contador
“Dit zijn unieke renners, die gaan voorlopig niet opstaan”

Kort nieuws
Hoe deden de Nederlanders het in Canada?
Nummer 100 voor Sagan: “Hij durft altijd te verliezen, dat is bijzonder”

Hoe zit het met het epo-gebruik van Leontien van Moorsel?
“Als je wil graven, graaf dan nu”

Een getergde Lars Boom wint in Britain, of toch niet?
“LottoNL-Jumbo oogst de vruchten van investeren in tijdrit”

Cannondale-Drapac is gered: hoe nu verder?

Prijsvraag
Win een shirt van Sky!

Wieleragenda
Wat staat er deze week allemaal op het programma?

Over Jan-Willem van Schip
Gefeliciteerd met je overstap naar Roompot-Oranje Peloton!
“En dan zeggen ze: ‘Nou, dat schiet ook niet op!’”

Geen LottoNL-Jumbo? “Vind het ingewikkeld hoe dat allemaal werkt”
“Dan ga je vijf minuten met een bouwvakker zitten, dan snap je het wel”

Wat is het plan van Roompot-Nederlandse Loterij met jou?
“Ik wil in februari nog de puntenkoers doen op het WK Baanwielrennen”
“Dat zou ik graag van Michael willen leren kan”

WK Ploegentijdrit
Wie is de grote favoriet?
“LottoNL-Jumbo en Sunweb heel gevaarlijke outsiders”
Is het een geslaagd evenement?

Afsluiting
Jeroen, ontzettend bedankt!
Ode aan Alberto Contador

WielerFlits Live is ook beschikbaar als podcast. Beluister de uitzending via Soundcloud en iTunes of download de show in je podcastapp.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine
72 Reacties
Sorteer op:
11 september 2017 11:43
WK plek vrijgekomen door val van Dylan. Wie mag invallen?
11 september 2017 11:50
Heeft Jan-Willem al enigszins zicht op het programma dat hij volgend jaar voor zijn nieuwe ploeg gaat rijden?
11 september 2017 11:54
edit WF: laat onzin achterwege
11 september 2017 11:57
@ redactie:
is Toet een blijvertje?
11 september 2017 12:01
Een keer Lobato uitnodigen of is dat teveel gevraagd? Wf gaat tenslotte steeds meer internationaal.
11 september 2017 12:06
Quote:
@ redactie:
is Toet een blijvertje?
Vooralsnog de laatste keer vandaag.
11 september 2017 12:17
Komen de onthulingen van dr. Jansen nog ter sprake?
11 september 2017 12:25
3 Nederlanders in de top 9 van de Vuelta, maar wie van de 3 maakt volgens de gasten het meeste kans op een eindoverwinning in een grote ronde de komende jaren?

Ik denk zelf Poels, die ondanks al het beulswerk dat hij heeft verricht voor Froome hier toch keurig zesde wordt en als enige bij machte leek om Froome op de lange beklimmingen te lossen. Maar of hij bij Sky ooit de kans krijgt?

En uiteraard moeten de onthullingen van dr. Jansen worden besproken! Het is me sowieso opgevallen dat er op deze site geen aandacht is gegeven aan het hele artikel.
11 september 2017 12:49
Ben ook benieuwd naar wat er zoal gezegd gaat worden over de onthullingen van de Volkskrant. Zitten straks twee roompotters aan tafel, een ploeg waarvan een van de oprichters er niet best vanaf kwam in dat artikel.
11 september 2017 12:52
Jeroen heeft het fantastisch gedaan! Prima vervanger gebleken. Jammer dat van Schip er weer zit. Die kan ik echt niet een uur aanzien. Vind zichzelf iets te grappig.

@sportfanaat helaas heeft Wout altijd wel ergens een slechte dag. Ik denk dat Kruijswijk de meeste kans heeft in de giro als hij de vorm van vorig jaar nog een keer kan benaderen.
11 september 2017 13:01
Vraag aan Jan-Willem: hoe ga je je baanprogramma combineren met een klassiek voorjaar? Mag dit bij Roompot? En hoe stonden andere ploegen die in je geïnteresseerd waren daar tegenover?
11 september 2017 13:10
Dat worden weer geforceerde cultheld-uitspraken doen voor van Schip.
11 september 2017 13:31
JW Schip vertelde in de Avondetappe dat hij ging 'testen bij LottoNL-Jumbo' en dat er ook interesse was vanuit Sunweb. Hoe zijn die teste bij TLJ gegaan en waarom is daar niet direct iets uit voort gekomen?

Jammer trouwens dat Toet voor laatste keer zit, deed hij echt heel goed! Prettige gespreksleider! Ik hoop dat hij snel (voorgoed) terugkeert aan tafel.
11 september 2017 14:41
Vraag voor Jan-Willem:
Kun je als Schalkwijker wat vertellen over het belang van de kinderwedstrijd "de Ronde van Schalkwijk" voor jouw ontwikkeling als renner.
11 september 2017 14:44
Ik ben bang dat de aanwezigheid van Boogerd niet bijdraagt aan een goede discussie over het dopinggebruik van Van Moorsel. Was het niet Zijlaard die dopinggebruiker Boogerd bij Roompot gehaald heeft...
11 september 2017 15:25
Ik neem aan dat het vk-artikel besproken zal worden vanavond. Ik vond de aandacht op wf en in andere media zeer magertjes voor zo'n zware en betrouwbare beschuldiging aangezien Leontien onze grootste fietster ooit is. Ook de oordelen vond ik vrij mild. Zeker voor iemand die zo prat gaat op haar voorbeeldfunctie voor jonge meiden op het gebied van gezondheid. Zeker in vergelijking met de beschuldigingen aan het adres van Boogerd,Armstrong en Dekker (die toen ook nog niet bewezen/opgebiecht waren)
Vandaar de volgende vraag aan Boogerd:
Vind jij de publieke verontwaardiging rondom de beschuldigingen aan het adres van van Moorsel ook zo mild in vergelijking met toen dit jou overkwam? En zo ja, heb je hier een verklaring voor?
11 september 2017 15:57
@FritsdesJeux
Het wordt met ons aller JW iets te vaak inderdaad. Liever zie ik hem uitgenodigd op basis van zijn prestaties. Helaas is Drenthe nog steeds het hoogtepunt dit jaar qua publiciteit, en dan zie ik toch liever een extra deskundige aan tafel.
11 september 2017 15:59
Ik ben ook fan van Toet, hij doet het beter dan Maxim (is mijn mening), genoeg gezegd.

Liever geen discussie over de NLse Fuentes. Ik heb het daar (verboden middelen) wel mee gehad na de openbaringen van Thomas en Thijs. Waarom achterom kijken als er op de weg voor ons zoveel moois in het verschiet ligt.

Hoe gaat het met Roompot? Financieel gezien, sportief gezien. Wanneer komt Michael weer terug. De Sky-trein, zou welke top 10 renner dan ook gewonnen hebben met die trein? Of zou Froome verloren hebben zonder die trein. Bedenk wel, elk team dus ook Froome zonder de Sky-trein heeft een trein. Ik bedoel stel dat Nibali en Froome van team wisselen, wat zou er gebeuren. Ik zou daar wel eens een discussie over willen horen. Want volgens mij kun je de beste trein ter wereld hebben, maar het zal weinig uitmaken als je de benen/het talent mist.
11 september 2017 16:02
Zet maar lekker sterke koffie voor die JW.
11 september 2017 16:05
De vraag 'Hoe gaat het met Roompot' is juist heel erg actueel in de context van de uitlatingen van dokter Janssen. Daar ben ik namelijk ook wel benieuwd naar.

Na Breukink en Boogerd heeft nu ook Zijlaard een sterretje bij zijn naam staan. Maar gezien de toch al krampachtige benadering door Wielerflits van dit verhaal vermoed ik niet, dat die insteek vanavond aan bod komt.
11 september 2017 17:08
Prima als het een keer behandeld wordt maar dan wel met een andere tafel. We gaan Poels toch ook niet lastig vallen met verdachtmakingen over die schijnheilige Knaven?
En Boogie heeft al genoeg stront moeten ruimen aangaande zn eigen persoon.
Nodig dan Zijlaard maar eens uit, maar ben bang dat die niet aanschuift
11 september 2017 17:27
@once
Wat een onzin, hoezo is deze tafel ongeschikt dit thema te bespreken? Dit programma bespreekt de wieleractualiteit van deze week, daar hoort dit zeker bij. De gasten hebben toch ook niet zoveel belangenverstrengeling dat ze hier niet iets van kunnen vinden?
11 september 2017 17:31
Omdat je geen zinnige uitspraken gaat krijgen ergo geen discussie op gang krijgt. En je kunt het ze niet eens kwalijk nemen. Wat verwacht je dat Boogie gaat zeggen dan? Het is vooralsnog een woord van 1 persoon tegen die van het ander.
11 september 2017 17:31
Vraag aan Jan-Willem:
Welke klassiekers zou je het liefst willen winnen en wanneer kunnen we die zeges verwachten?
(No pressure)
11 september 2017 17:36
@once
Boogerd wordt betaald om zijn mening hier te geven en juist hier kan hij zinnige dingen over zeggen. Misschien niet over de inhoud, maar wel hoe het is om als nationale held van je voetstuk te vallen en hoe je moet dit soort verdachtmakingen omgaat. Vind hem ook echt top in dit soort programma's. En als hij er voor kiest om niks te zeggen ook prima, maar een zelfrespecterend journalist moet hier wel naar vragen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.