dinsdag 15 augustus 2017 om 16:00

Kijk WielerFlits Live met Michael Boogerd, Marc de Maar en Frits Barend terug

Deze week stond in wielerminnend Nederland en België in het teken van de BinckBank Tour. De wereldtoppers streden in deze koers door de Lage Landen om de eindoverwinning; Tom Dumoulin kwam na zeven dagen koers als winnaar uit de bus. Naast zijn eindzege valt er meer te bespreken, zoals het rijden van Lars Boom en van wereldkampioen Peter Sagan. Dat, en nog veel meer, bespraken we deze week in een nieuwe WielerFlits Live.

Te gast bij presentator Maxim Horssels waren Michael Boogerd, wielrenner Marc de Maar en journalist Frits Barend. Volgende week start namelijk de Vuelta a España al. Wat kunnen we daar van onze landgenoten verwachten?

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


ZAPSERVICE WIELERFLITS LIVE #36

BinckBank Tour

Marc de Maar

Ander nieuws

Prijsvraag

Agenda

Frits Barend

Vuelta a España

Bouhanni Box: Marc en Frits krijgen te zien hoe het wél moet!

RIDE Magazine
85 Reacties
Sorteer op:
14 augustus 2017 22:20
Israël is een op zich veilig. Ik ben er zelf geweest en ik heb mij veilig gevoeld.
Israël en Jeruzalem komen regelmatig in de media en die willen maar altijd anti Israël zijn en boyotten. Door islam terroristen (Hamas) en leider Abbas.Die al veel langer dan zijn 4 jarig termijn zit. Is Gaza riskant om heen te gaan.(verder zal ik niet over Politiek praten)
Als er een Wielerkoers in Israël start wordt de beveiliging echt wel verdubbelt. Kijk maar toen Trump daar op bezoek kwam. Verder zal de Giro ook niet er heen gaan met zoveel mensen als het daar zo gevaarlijk is. Dat risico kunnen ze niet nemen. Verder zijn er genoeg landen die gevaarlijker zijn.
Het is alleen de vraag hoeveel de burgers van Israël geïnteresseerd zijn in het wielrennen. Verder zal het mooie beelden opleveren van het landschap.
14 augustus 2017 22:24
Heerlijke uitzending, met een fantastische goede mix aan gasten.
14 augustus 2017 22:26
Helemaal vergeten te zeggen dat de aflevering top was trouwens!
14 augustus 2017 22:27
@klassementsrenner: toch nog even over de politiek. Israël is al 70 jaar in oorlog met Palestina. Geloof jij niet dat beide daar schuldig aan zijn?
14 augustus 2017 22:44
Ach, Maxime kapte dat politieke geneuzel toch tijdig af. Het was suffer geweest om daar heel krampachtig over te doen en het niet aan bod te laten komen. FB geeft aan dat hij er veel familie heeft wonen, is dus -met enig gevoel voor understatement- niet geheel objectief. Hij mag toch wel zijn mening geven als er naar gevraagd wordt. Boeiuh.
14 augustus 2017 22:52
Wederom goede uitzending met deskundige gasten onder deskundige leiding van Maxim.
De vooroordelen over een Amsterdamse Jood, hier al vooraf en al veel eerder door de zgn. maatschappelijk geëngageerden geuit, zijn totaal niet relevant (gebleken).
De inmiddels oudere Frits is gewoon een echte en actieve liefhebber en zeker ook een kenner. Het kritisch staan t.o.v. of geen liefhebber zijn van bepaalde personen in de samenleving is geen probleem maar hou het aub gescheiden van een wielerprogramma.
14 augustus 2017 23:01
@ Adelaar
Ik denk dat er heel weinig "objectieve experts" te vinden zijn in dit totaal gepolariseerde onderwerp.
Ik heb je een PBtje gestuurd
14 augustus 2017 23:05
@Adelaar Ik vind de eisen van Leider Abbas en Hamas afschuwelijk. Die doen me denken aan WO2. (dit kun je vinden als je door alle vooroordelen van de media kijkt). Alle vredes akkoorden zijn door hen van tafel gegooid. Zij(de bovengenoemde) willen geen Vrede! Ik wil geen 70 jaar goed praten, want de politiek Jeruzalem is ook niet heilig. Maar normale burgers als menselijk schild gebruiken en terroristen als helden uitroepen vind ik afschuwelijk. Dit is wat Abbas doet en deze kant van het verhaal lees je niet van de media. Helaas zijn die partijdig. (verder wil ik het over het wielrennen hebben).
14 augustus 2017 23:12
Goed plan ja, laten we maar lekker over wielrennen praten. Vergeleken bij dit soort ellende is dat ook een stuk eenvoudiger te begrijpen.
14 augustus 2017 23:21
Dries van Agt kon niet komen?
14 augustus 2017 23:45
@Skedel
Het gaat er helemaal niet om of een argument voor mij goed genoeg is. Het gaat er om of je een goed argument gebruikt. Het op de persoon spelen is dat niet.
15 augustus 2017 00:10
Sympathieke vent, die Marc de Maar. Heb er weer van genoten!
15 augustus 2017 00:56
Benieuwd naar het boek van de Maar over zijn avonturen in Thailand, wat een bijzonder figuur is dat. Best slim en creatief volgens mij, dat had ik nou helemaal niet verwacht. Fijn om Boogerd weer te horen, guitige kerel.
15 augustus 2017 06:25
Vond Frits en Marc aangename gasten vanavond, even los van de politieke interpretatie over Israël. Frits was prettiger dan een paar voorgaande gasten om naar te luisteren.
15 augustus 2017 07:01
Wanneer ditchen jullie nu eindelijk die walgelijke Boogerd?

Ik zie het al voor me: in 2019 komt Erdogan het startschot geven en komt Tunahan Kuzu in WFlive vertellen hoe leuk dat is voor de Turkse gemeenschap.

Zo volslagen kritiekloos over koetjes en kalfjes babbelen zie je nog niet in Koffietijd.
15 augustus 2017 07:34
Oordelen doet iedereen maar het veroordelen en de vooroordelen kun je in jezelf onderzoeken op juistheid. Zo makkelijk om hier wat te brallen maar enig zelfonderzoek ligt aan de basis van een prettige samenleving en zo ook aan een vriendelijker forum discussie.
15 augustus 2017 07:51
Eerlijk is eerlijk, zo'n ongelofelijke dissonant was Barend nou ook weer niet. De man heeft stokpaardjes maar is natuurlijk wel erg ervaren op tv en komt goed uit zijn woorden. Het Israel-riedeltje was wel 'irri' maar niet erg lang. Liever ervaren gasten dan hakkelaars.
15 augustus 2017 08:55
Moet je een internationale wielerkoers organiseren in een oorlogsgebied waar al tientallen jaren sprake is van een illegale bezetting (volgens de Verenigde Naties)? Je kunt dat afdoen als 'politiek geneuzel', maar dat is het natuurlijk niet. En als je juist nu Frits Barend uitnodigt neem je als WF ook een soort van standpunt in. Ik zou zeggen: niet meer doen. En anders ook niet zeuren als er reacties komen die politiek gekleurd zijn.
15 augustus 2017 09:05
Liever brallen dan zwijgen. Vriendelijke forumdiscussies en een prettige samenleving door te zwijgen? Daar is die guitige Boogerd ook zo goed in, zwijgen. Precies wat Barend destijds aan Zonneveld meegaf: een goede journalist weet wanneer hij moet zwijgen. Net als Al Jazeera en achter de barrière in Israël: zwijgen.
15 augustus 2017 10:38
Prima uitzending weer, zo'n Boogerd kan ik wel uren naar luisteren, dus dan zijn die paar minuten Israel propaganda van Barend een mooi moment om koffie te pakken.
15 augustus 2017 12:10
Frits lijkt een beetje op die Irakese generaal die zei dat de Amerikanen er niet waren. Heel naïef en gekleurd, maar goed dat is in dit soort zaken vaak het grootste probleem. Overigens snap ik volledig dat Maxim daarin Frits afkapte, Frits was gewoon uit op het maken van een statement over Israel en het maakt Frits dan niet uit waar hij zit. Prima actie van Maxim. En ook op een rustige en goede manier.
15 augustus 2017 12:12
Voor bepaalde leden hier is het nooit goed welke persoon er aanschuift aan de tafel tijdens Wielerflits Live. Ik ga eerst eens de uitzending bekijken voor dat ik terug onrespectvolle en sommige zielige reacties lees. Respect voor journalisten is op deze heerlijke site ver te zoeken.
15 augustus 2017 13:53
een Israel frame, leuk
15 augustus 2017 14:20
Complimenten voor deze uitzending. Marc de Maar is echt een prachtfiguur en Frits Barend is gewoon een prima journalist die weet waar hij over praat. Ook leuk dat Dumoulin zo'n goede weldoordachte mening geeft voor jullie camera. Props.
15 augustus 2017 14:57
Leuke uitzending, leuke gasten!

Om te reageren moet je ingelogd zijn.