WielerFlits Live #7 met Michel Cornelisse en Lieuwe Westra
donderdag 10 maart 2016 om 20:30

WielerFlits Live #7 met Michel Cornelisse en Lieuwe Westra

In WielerFlits Live #7 was Michel Cornelisse te gast. De ploegleider van Roompot Oranje Peloton sprak een uur lang mee over de wieleractualiteit, en over zijn eerste maanden in dienst van de Nederlandse ProContinentale ploeg.

Ook Skypten we live met Lieuwe Westra vanuit Frankrijk. De Fries van Astana gaat in Parijs-Nice voor een topnotering in het eindklassement. Over zijn kansen en ambities vertelde hij uitgebreid in de uitzending.

De stelling van de week luidde: Levenslange schorsing voor mechanische doping is terecht
[poll id=”192″]

Met Tim Veldt blikten we terug op het WK Baanwielrennen in Londen. De 32-jarige renner eindigde op het onderdeel omnium als zevende en verzekerde zichzelf daarmee van een startbewijs voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Verder nog een nabeschouwing op de Ster van Zwolle en natuurlijk de Strade Bianche. Dit en nog veel meer in WielerFlits Live #7.

Wil je niets missen? Abonneer je dan direct op ons YouTube-kanaal.

RIDE Magazine
21 Reacties
Sorteer op:
8 maart 2016 10:09
Vooral het interview met Lieuwe belooft wat :-)
8 maart 2016 10:15
Weeral leuk volk in de uitzending. :)
Het zal niet stilvallen met Cornelisse.

ps: grijp jullie kans, Cornelisse is recht voor zijn raap, draait niet om de brij heen, een goede kans op echt nieuws

succes
8 maart 2016 10:16
Michel als gast lijkt me ook niet verkeerd.

Stelling van de week: valsspelen door middel van prestatie bevorderende middelen of dit nu chemisch of mechanisch is moet wat mij betreft op dezelfde manier bestraft worden.

Ik ben voor levenslang schorsen bij het bewust gebruiken van doping, maar dat zal altijd moeilijk aan te tonen zijn. Dus ook Femke verdient een tweede kans
8 maart 2016 10:24
Mooie gasten!!!!
8 maart 2016 10:45
Eens met stelling.. Maar dan ook voor alle doping. Epo, cera.. Meteen weg, nooit meer terug in wedstrijden. Wordt maar lid van plaatselijke toer club... Maakt stap om te pakken stuk groter dan risico nu.. 6 maanden in winterseizoen als je er anderen voor verlinkt..
8 maart 2016 12:35
Een levenslange schorsing is totaal van de pot gerukt. Dan moet je gewone dopinggevallen ook zo bestraffen. Want met mechanische doping breng je enkel de integriteit van de sport in gevaar, bij medische doping breng je de integriteit van de sport in gevaar + je eigen gezondheid.

En doping blijft natuurlijk doping.
8 maart 2016 12:42
ik zou zeggen noem het geen mechanische doping maar technologische fraude. Het is niet te vergelijken met doping. Bovendien zijn er ook nog allerlei gradaties in doping (hoeveel voordeel haal je uit een bepaald product, wat als je al levenslang een medicijn slikt die weer door andere renners wordt misbruikt waardoor het op de dopinglijst terecht komt?)

Frauderen met technologie is "a totally different ballgame".
8 maart 2016 13:12
Stelling: journalisten gedragen zich steeds meer als verkapte managers
8 maart 2016 13:22
Eens met de stelling van Delivio.

Oneens met de andere stelling. 1x 2 2 x out voor bewezen dikke doping / mechaniek, geen onderscheid, 2e kans bij welk bedrog dan ook, het is een Ká-thó-lieke sport. Alle niet-dikke doping gevallen, medicijntje teveel, pas net op de lijst, snufje coke, hijsje wiet, max 1 jaar.
Voorlopig schorsen en gevalltjes Kreuziger > weg ermee > werkelijk aanklagen of oprotten, boter bij de vis. Landelijke bonden > weg ermee, één orgaan die keurig mijn richtlijnen uitvoert volstaat. ugh.

8 maart 2016 18:34
Benieuwd hoe Cornelisse kijkt naar het recente rijden van zijn ploeg in de Vlaamse koersen. Volgens mij heeft die kern tot nu toe bijna overal redelijk ver achter de feiten aangereden. Ingecalculeerd met een jonge groep, wat zieken en geblesseerden of hadden ze er zelf ook meer van verwacht en gaan ze uit van meer zichtbaarheid in de komende weken?
8 maart 2016 20:00
Heb nog wel een vraagje voor Cornelisse:

Vorig jaar heeft Roompot Groenewegen aan de WT geleverd, wie verwachten jullie dit jaar daar te krijgen?
8 maart 2016 20:34
Iets wat ik aan Westra zou willen vragen: op dagen als in de ronde van Catalunya in 2014 en in die tour-etappe van Boom is Westra niet te houden. Zijn dat soort dagen voor hem misschien een beetje een verrassing of lukt het hem om naar zulke vorm toe te werken?
8 maart 2016 20:47
Dit is de eerste keer dat ik dit programma kijk. Erg leuk zeg! Enige nadeel voor mij is Maxim? (Die krullebol) daar komt werkelijk geen volzin uit. Zo verschrikkelijk veel taalfouten van zijn kant. Heel veel pauzes in zijn zinnen en maakt veel van zijn zinnen niet eens af.
8 maart 2016 20:51
Lieuwe heeft tot nu toe 35 keer het woord 'Ja' gebruikt.
8 maart 2016 20:55
Dan stellen ze goeie vragen !
8 maart 2016 21:06
Cornelisse moeten jullie vaker uitnodigen!
8 maart 2016 21:22
Bedankt voor weer een mooie aflevering. Goed om te zien dat er wat gedaan is met de verbeterpunten. Cornelisse is een fijne gast die makkelijk praat en veel weet, hopelijk wil hij nog vaker langskomen.
9 maart 2016 09:11
Dit soort gasten zorgen ervoor dat het programma meteen naar een hoger plan wordt getild. Ik hoop de komende tijd nog meer gasten uit het wielerwereldje te zien aanschuiven. Dit gaat echt de goede kant uit. Het uur vloog voorbij. Het enige puntje van kritiek was alleen de korte voorbeschouwing op de Tirenno, daar had wel wat meer tijd voor genomen mogen worden. Verder top.
9 maart 2016 10:18
Heerlijke man die Cornelissen ;)
9 maart 2016 11:44
Cornelisse zeker vaker uitnodigen, prima gast!
11 maart 2016 14:04
Ik ben verheugd in de uitstekende prestatie tot dusver van Lieuwe in deze Parijs-Nice. Vooral omdat ik hem in mijn ploegjes bij De Gouden Klassiekers heb voor deze koers.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.