Vandaag uitspraak in geschil tussen Nuyens en Van Aert

dinsdag 26 november 2019 om 08:37
Vandaag uitspraak in geschil tussen Nuyens en Van Aert

Wout van Aert - foto: Cor Vos

De arbeidsrechtbank van Mechelen zal vandaag uitspraak doen in de zaak tussen Wout van Aert en diens voormalige ploegbaas Nick Nuyens. Hij verwijt de coureur van Jumbo-Visma misbruik van het ontslagrecht en eist een schadevergoeding van ruim één miljoen euro.

Rudi Desmet, de advocaat van Nick Nuyens, heeft een dikke maand geleden in zijn pleidooi een schadevergoeding van 1.150.000 miljoen euro geëist. Hij betwist namelijk de dringende reden voor het ontslag. Feiten moeten zich afspelen binnen een termijn van drie dagen die het ontslag voorafgaat, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Volgens de verdediging verbrak Van Aert zijn contract echter wel degelijk om ‘dringende redenen’, namelijk dat Nuyens Niels Albert zou hebben aangezet tot valsheid in geschrifte. Albert zou problemen hebben met Van Aert, met wie hij niet meer kon samenwerken. Nuyens vroeg aan Albert om dat op papier te zetten. Dat verhaal was voor meester Walter Van Steenbrugge, rechtsman van Van Aert, genoeg om dringende redenen voor een ontslag in te roepen. “Het verhaal van Albert is de druppel die de emmer deed overlopen.”

Als de rechtbank van Mechelen tot de conclusie komt dat de contractbreuk van Wout van Aert onterecht is, dan zal de renner een flinke som geld moeten betalen aan zijn voormalige teammanager. Van Steenbrugge laat aan Het Laatste Nieuws weten dat het mogelijk nog niet de laatste aflevering is in de strijd tussen de twee partijen: “Het gaat om heel veel geld. Hier zal het allicht niet stoppen. Dit is nog maar het begin, het voorgeborchte van wat komen gaat.” Na een eventueel hoger beroep kan er nog in cassatie worden gegaan.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.