Vande Velde wil tijd goed maken in tijdrit
dinsdag 22 juli 2008 om 13:40

Vande Velde wil tijd goed maken in tijdrit

Christian Vande Velde is misschien wel de grootste outsider deze Tour de France. Bijna niemand had hem voor de start van de Tour getipt als winnaar, maar heeft toch wel een grote kans om nog te winnen. Hij staat momenteel vijfde op 39 seconden van gele-truidrager Fränk Schleck. Zijn trainer, de Nederlander Adrie van Diemen, denkt dat de renner van Garmin wel een kans maakt om een boel tijd goed te maken in de tijdrit.

“Sastre is een grotere concurrent dan Fränk Schleck, omdat Sastre een veel betere tijdrit in de benen heeft. Dat zijn de feiten. Woensdag staan er drie grote cols op het programma. Voor CSC de uitgelezen kans om meer afstand te nemen.”

Volgens zijn trainer Van Diemen kan Vande Velde winnen als hij maar probeert zo goed mogelijk bij de andere favorieten te blijven, en daarna in de tijdrit toeslaat. Vande Velde zelf wil niet al te ver vooruit kijken. “52 Kilometer tijdrit kan erg lang zijn na drie weken fietsen. Je lichaam kan daar heel verschillend op reageren. En vergeet niet, ook Kohl, Menchov, Evans en Sastre kunnen een heel behoorlijke race tegen de klok rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.