Vandenbergh breekt neus, Stybar rijdt Ronde uit zonder voortanden
Stijn Vandenbergh, foto: Sirotti
maandag 6 april 2015 om 11:54

Vandenbergh breekt neus, Stybar rijdt Ronde uit zonder voortanden

De renners van Etixx-Quick-Step hebben tijdens de Ronde van Vlaanderen te maken gekregen met de nodige fysieke ongemakken. Stijn Vandenbergh brak bij een val zijn neus. Zdenek Stybar reed de wedstrijd uit zonder voortanden.

Vandenbergh kwam tussen Brugge en Oudenaarde twee keer ten val. “Bij een val op de Paddestraat raakte ik een boom en brak ik mijn neus”, schrijft hij op Twitter. “En in de finale ben ik nog eens gevallen. Ik hoop op meer geluk en goede benen voor Parijs-Roubaix.”

In de slotfase werd hij na een ongelukkige actie van de fiets gereden door landgenoot Zico Waeytens. De renner van Giant-Alpecin maakte excuses, welke door Vandenbergh zijn aanvaard.

Stybar zonder voortanden
Zdenek Stybar moest met nog zeventig kilometer te gaan zijn voortanden uit zijn mond halen. De Tsjech verloor in augustus bij een zware val in de Eneco Tour zijn bovenste voortanden. Sindsdien rijdt hij met een brug, die gisteren tijdens de koers los kwam te zitten. “Het is lastig om te zeggen hoe het verlies van mijn tand mijn prestatie heeft beïnvloed, maar het was niet fijn in zo`n grote koers”, reageert hij op de site van zijn ploeg. “Ik was een beetje afgeleid en wist niet precies wat te doen. Het gebeurde net voor de tweede keer Kwaremont. De brug in mijn mond begon te bewegen, dus haalde ik die er uit. Het is niet fijn zonder tanden te koersen”, geeft hij aan.

foto: Sirotti

foto: Sirotti

stybar

Stybar is tevreden met zijn conditie en kijkt uit naar zondag. “Mijn vorm is goed, maar het was een vreemde koers met mijn tanden en de bizarre ongelukken. De Ronde is een van de mooiste koersen ter wereld. Nu kijk ik uit naar Parijs-Roubaix.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
6 april 2015 11:59
Dus Stybar was niet gevallen maar had misschien de verkeerde bandenspanning waardoor zijn gebit lostrilde op de kasseien.
6 april 2015 12:02
Gebroken neus en volgende week PR rijden? Waanzinnig in een normale koers, laat staan PR met kilometers ongenadige kasseien.
6 april 2015 12:25
“Bij een val op de Paddestraat raakte ik een boom en brak ik mijn neus”

Naast Zico had ook Lars het op hem gemunt dus. ;)
6 april 2015 12:46
@wheely
Haha
6 april 2015 12:48
Viel dus wel mee met Stybar. Beetje afgeleid is iets anders dan teveel pijn om te kunnen eten.
6 april 2015 12:48
@JohnBidon

Een gebroken neus is helemaal niet zo erg hoor. Ik spreek uit ervaring. Na een dag kan je er alles mee doen. Er komt onmiddellijk een beschermend omhulsel rond. Juist eventjes de zwelling trotseren. Voor zover het tenminste een 'mooie' breuk is.
6 april 2015 12:52
Viel wel mee? Ik kan me heel goed voorstellen dat het plotse gemis aan voortanden enorm afleidt van de koers hoor. Dit in ogenschouw genomen vind ik dat hij prima en ook nog eens collegiaal heeft gereden. Mijn favoriet voor volgende week.
6 april 2015 13:03
Die foto van stybar is dus niet gisteren genomen ;-)
6 april 2015 13:05
Wat een verhaal van Stybar haha. Zoals hij zegt weet ik niet of het zijn prestaties heeft beïnvloed, het zal in ieder geval niet geholpen hebben.
6 april 2015 13:30
Ik ben ervaringsdeskundige en ik kan je vertellen dat het gevoel wat je tandvlees geeft als je tanden eruit zijn een enorm rotgevoel is. Het is heel gevoelig dan, dus de hele tijd wind erover is gruwelijk irritant.
6 april 2015 15:48
Weet niet of het probleem met de tanden zijn prestaties heeft beïnvloed. Dat is toch totaal iets anders dan fietsen. Het zal in ieder geval niet prettig hebben gevoeld.

In Parijs- Roubaix schrijf ik Stybar wel op als winnaar. Dat moet hem nog beter liggen met zijn hardrijd en stuur capaciteiten. Samen met Terpstra en daarachter Vandenbergh het trio aankomende zondag.
6 april 2015 16:13
@fietskoen
Vlaanderen ligt Stybar beter dan roubaix, hij komt normaal goed de heuvels over. Volgende week is het voor Degenkolb.
6 april 2015 16:53
@dikkechaap

Dat Sybar beter is in Vlaanderen wordt vaker gezegd maar dat weet ik niet. Stybar heeft vooral veel pech gekend in Parijs-Roubaix.
6 april 2015 17:43
Die val van Styby in de Eneco Tour vorig jaar, vond ik om te zien de hevigste sinds tijden. Ai, wat kletterde hij hard op het smoelwerk toen, kreeg er kippenvel van.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.