Vandevelde, Breschel en Napolitano niet in Eneco Tour
maandag 17 augustus 2009 om 17:02

Vandevelde, Breschel en Napolitano niet in Eneco Tour

De Eneco Tour moet het dit jaar met enkele toppers minder doen. Na Kenny van Hummel, Robbie McEwen en Daniele Bennati zullen ook Christian Vandevelde (Garmin), Matti Breschel (Saxo) en Danilo Napolitano niet aan de start verschijnen. Dat meldde de organisatie op haar website.

Vandevelde kwam met lichte kwetsuren de Vattenfall Cyclassics uit en heeft van zijn dokter het advies gekregen niet van start te gaan. Eerder zag zijn ploegmaat Martijn Maaskant al af van deelname. De twee worden vervangen door de Nederlanders Huub Duyn en Ricardo van der Velde.

De nummer twee uit de Vattenfall Cyclassics, Matti Breschel, zal ook niet van de partij zijn. De reden voor het forfait van de Deens Kampioen is nog niet bekend. Saxo Bank komt nu aan de start met Jurgen van Goolen, Lars Bak, Matthew Goss, Juan José Haedo, Frank Hoj, Dominik Klemme, Kasper Klostergaard en Alex Rasmussen.

Katusha zal het moeten doen zonder Danilo Napolitano. De Italiaanse spurter kwam samen met Maaskant ten val in Hamburg en kan daardoor niet deelnemen. Napolitano is vervangen door de Belg Maxime Vantomme. Vantomme’s landgenoot Dominique Cornu van Quick Step zal net als Napolitano niet aan de start verschijnen.

Zie hier de definitieve startlijst van de Eneco Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.