Vanendert vervangt Meersman in Belgische selectie Europese Spelen
foto: Sirotti
donderdag 4 juni 2015 om 18:36

Vanendert vervangt Meersman in Belgische selectie Europese Spelen

Jelle Vanendert vervolledigt de Belgische selectie voor de Europese Spelen in Baku. Gianni Meersman moet verstek laten gaan. De renner van Etixx-Quickstep stapte in de vierde etappe van Giro d’Italia af en blijkt nog niet voldoende hersteld voor deelname in Baku. De Europese Spelen vinden plaats van 12 tot en met 28 juni, de wegwedstrijd wordt op 21 juni verreden.

De Belgische wielerbond heeft nu de definitieve selectie voor de eerste Europese Spelen rond. “Meersman zat in de selectie voor de wegrit tijdens de European Games. Door zijn blessure zal hij vervangen worden door Jelle Vanendert”, aldus een woordvoerder van de KBWB tegenover Belga.

De complete selectie van onze zuiderburen bestaat nu uit: Tiesj Benoot, Tom Boonen, Jens Keukeleire, Stijn Vandenbergh, Jelle Vanendert en Maarten Wynants.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2015 19:19
Deze snap ik dan weer niet. In België al na 2 ritten afgestapt en voor die spelen rijdt die niets meer. Waarom dan niet Bille ofzo belonen met een selectie? Die rijdt echt goed rond momenteel en daar heb je wel wat aan eerste 150/200 km.
4 juni 2015 20:15
Er mag niet worden afgeweken van de longlist, die al in februari binnen moest. De helft daarvan is ondertussen geblesseerd/onbeschikbaar/whatever/... Het is dus waarschijnlijk uit armoe dat Vanendert mag meegaan.
4 juni 2015 22:29
Je gaat daar heen met: Tiesj Benoot, Tom Boonen, Jens Keukeleire, Stijn Vandenbergh en Maarten Wynants. En in plaats van Gianni Meersman neem je Vanendert mee? Dan klopt of je gehele selectie niet bij het parcours, of Vanendert is de enige renner die uberhaupt nog meewil... Bij gebrek aan beter dus. Welke optie is het?
4 juni 2015 22:48
heeft iemand een plaatje van het profiel?
5 juni 2015 00:02
@redactie: Vanendert ontbreekt in de opsomming van de complete selectie (laatste alinea)
5 juni 2015 00:17
@ifor:
Bij deze: Het profiel
5 juni 2015 10:09
En het klimmetje is blijkbaar op kasseien, dus niet echt iets voor Vanendert.
5 juni 2015 10:38
Benoot als kopman en met Boonen afwachtend koersen lijkt mij de beste optie...
Vandenbergh en Wynants zullen de koers wel hard maken wanneer het moet en Vanendert en Keukeleire mee in de ontsnapping sturen

@glenn Vanendert viel zwaar tegen een borduurtje in de proloog van de Belgium tour, verklaart zijn opgave

Om te reageren moet je ingelogd zijn.