Vanhoucke na tweede plaats in Sibiu Tour: “Ik kan niet teleurgesteld zijn”
foto: Cor Vos (archief)
maandag 4 juli 2022 om 18:08

Vanhoucke na tweede plaats in Sibiu Tour: “Ik kan niet teleurgesteld zijn”

Harm Vanhoucke liet zich vandaag nadrukkelijk zien in de Sibiu Cycling Tour. De renner van Lotto Soudal deed in de koninginnenrit naar het Bâleameer een gooi naar de ritzege, maar bleek uiteindelijk niet opgewassen tegen Giovanni Aleotti.

Vanhoucke begon met BORA-hansgrohe-renners Aleotti en Cian Uijtdebroeks aan de laatste kilometer, maar moest in een sprintje zijn meerdere erkennen in de Italiaan. “Het was een vrij eenvoudige etappe met een klim van 25 kilometer op het einde. De ploeg beschermde me heel erg goed en Kamil (Małecki, red.) reed de hele dag op kop om de vlucht weer bij te halen.”

“Ik voelde me vervolgens echt goed op de slotklim en kon met Uijtdebroeks en Aleotti wegrijden. Uijtdebroeks reed de laatste twee kilometer echt volle bak door om een zo groot mogelijke voorsprong uit te bouwen. In de sprint was Aleotti duidelijk een tikkeltje sneller, dus ik kan niet teleurgesteld zijn. Ik kijk er echt nog naar uit om morgen alles te geven in de klimtijdrit.”

In het algemeen klassement staat Vanhoucke nu tweede. Het verschil met leider Aleotti is nog altijd maar tien seconden en dus is er nog van alles mogelijk voor de eindzege. De renners krijgen dinsdag een klimtijdrit van 12,5 kilometer en een afsluitende heuvelrit van net geen 100 kilometer voor de wielen geschoven.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.