Vanmarcke moet passen voor Dwars door Vlaanderen
Sep Vanmarcke - foto: Cor Vos
dinsdag 2 april 2019 om 17:40

Vanmarcke moet passen voor Dwars door Vlaanderen

Update Sep Vanmarcke zal woensdag niet deelnemen aan Dwars door Vlaanderen. De Belg – die ten val kwam in de E3 BinckBank Classic – heeft nog teveel last van zijn knie. “Het is afwachten of het goedkomt voor de Ronde van Vlaanderen”, laat zijn broer en ploegleider Ken weten aan Sporza

“Op dit moment is mijn enkel nog wat stijf en ook mijn ribben zijn gevoelig. Het grootste issue is echter mijn knie”, laat Vanmarcke eerder weten op Instagram. “Deze is nog altijd opgezwollen en het doet nog altijd veel pijn, net als mijn knieschijf. Hierdoor kan ik niet fatsoenlijk fietsen.”

Vanmarcke hoopte nog te starten in Dwars door Vlaanderen, maar die semiklassieker komt toch te vroeg. “We evalueren zijn blessures dagelijks”, aldus Ken Vanmarcke. “Sep onderging vandaag nog een test. Bovendien testte hij zich nog een laatste keer op de fiets. Die test ging echter niet zo goed.”

Wel of geen Ronde van Vlaanderen? 
Het is maar de vraag of Vanmarcke de Ronde van Vlaanderen haalt. “Zijn blessures spelen hem echt nog parten. We zullen pas zaterdagmiddag de knoop doorhakken. Dan moet ik de ploeg namelijk doorgeven tijdens de vergadering met de UCI.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.