Vannoppen maakt in december rentree
dinsdag 20 oktober 2009 om 13:50

Vannoppen maakt in december rentree

Tom Vannoppen zal vanaf december weer te bewonderen zijn in het veldrijden. De Belg, die in 2007 na een periode vol blessures een punt achter zijn carriere zette, tekende een contract van twee jaar bij de Oostenrijkse ploeg Mooserwirt-Ridley Bikes.

“De man die alles regelt voor dat team ken ik al lang, omdat we al vele winters samen gaan skiën. Die lange vriendschap en de bemiddeling van Paul Kumpen van Ridley leidden tot een contract. Ik zal als elite zonder contract fietsen en kan dus mijn job op de Sportdienst in Lummen behouden”, aldus Vannoppen in Het Belang van Limburg.

“Mijn team bestaat uit zes renners, onder wie vijf Oostenrijkers. Het is de bedoeling om in 2010 zowel in België als in Oostenrijk wat rittenkoersen op de weg te rijden, zodat ik goed voorbereid aan de volgende winter kan beginnen”, vervolgt de inmiddels 30-jarige Belg die vooralsnog geen grootse daden in gedachten heeft: “Ik heb geen zin in een lucratief profavontuur, dat misschien nergens toe leidt. Lukt het wel, dan heb ik later nog tijd zat om het eventueel over een andere boeg te gooien. Voor de komende maanden heb ik dan ook niet te veel grote doelen. Ik ga vanaf december gewoon wat lokale wedstrijden rijden. Er kwamen nochtans al een paar organisatoren van grote crossen aankloppen. Maar voorlopig ik hou de boot af. Ik wil het dit keer goed doen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.