Vanspeybrouck en Baugnies langer bij Wanty-Groupe Gobert
foto: Sirotti
maandag 19 november 2018 om 16:08

Vanspeybrouck en Baugnies langer bij Wanty-Groupe Gobert

Hilaire Van der Schueren kan ook volgend jaar rekenen op de diensten van Pieter Vanspeybrouck en Jérôme Baugnies. Beide renners hebben hun contract verlengd bij Wanty-Groupe Gobert. Baugnies tekende bij tot eind 2019, Vanspeybrouck blijft nog twee seizoenen.

Baugnies begint aan zijn zesde seizoen in de kleuren van de Wanty-ploeg. De 31-jarige coureur won afgelopen seizoen onder meer de GP Stad Zottegem. Daarnaast boekte hij overwinningen in de Internationale Wielertrofee Oetingen en de kermiskoersen van Melle en Ninove. “Ik hoop in 2019 mijn prestaties van afgelopen seizoen te evenaren. Daarvoor zou ik meteen tekenen. Normaal begint mijn beste periode in de maand mei, dan hoop ik weer enkele keren raak te schieten”, geeft Baugnies aan.

Vanspeybrouck wil zich laten zien: “Mijn ware kunnen tonen”
Leeftijdsgenoot Vanspeybrouck maakte in 2017 zijn debuut voor Wanty-Groupe Gobert na negen jaar te hebben gereden voor Topsport Vlaanderen. Ondanks een matig seizoen, dat gekenmerkt werd door valpartijen en pech, heeft hij voor twee jaar bijgetekend. “Het afgelopen seizoen was er een vol ups en downs. In het voorjaar begon ik sterk aan het seizoen, maar een aantal valpartijen gooiden roet in het eten”, legt de West-Vlaming uit.

“Toch heb ik het gevoel dat ik mijn potentieel nog niet ten volle heb getoond bij Wanty-Groupe Gobert”, aldus Vanspeybrouck. “Elke keer als ik echt op dreef kwam, kreeg ik te kampen met pech. Mijn ware kunnen tonen wordt dan ook mijn hoofddoel komend seizoen. Ik hoop opnieuw in het voorjaar te schitteren. Gent-Wevelgem is een wedstrijd die ik aanstip.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.