Vanthourenhout blijft leider in Wereldbeker: “Mag tevreden zijn”
foto: Cor Vos
zondag 20 december 2020 om 18:55

Vanthourenhout blijft leider in Wereldbeker: “Mag tevreden zijn”

Michael Vanthourenhout is na twee manches nog altijd de leider in de Wereldbeker veldrijden. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal werd zondag in Namen vierde, nadat hij eerder de openingswedstrijd in Tábor won. Vanthourenhout kwam in de Citadelcross tekort voor het podium. “Maar ik mag tevreden zijn”, zegt hij.

De cross werd gekleurd door vier renners, naast Vanthourenhout waren dat Tom Pidcock, Wout van Aert en Mathieu van der Poel. “Ik was al blij dat ik er bij zat, maar ik denk dat vierde het hoogste was. Die vierde plaats kon wat makkelijker, maar na mij was er een groot gat”, weet Vanthourenhout.

De drager van de wit-rode Wereldbekertrui worstelde op de vierde plaats. “Het was de hele cross een beetje aanklampen, ik zat niet zo goed in de wedstrijd dat ik kon winnen. Ik was met drie heel sterke renners en ben blij dat ik er vijftig minuten kan aanhangen”, geeft hij aan. “De laatste weken zie je dat Pidcock in sterke doen is, en dat Wout en Mathieu sterker worden is wel duidelijk.”

In de stand van de Wereldbeker heeft Vanthourenhout nu 62 punten. Hij wordt gevolgd door Wout van Aert (55 punten), Toon Aerts (41 punten) en Lars van der Haar (41 punten).

foto: Cor Vos

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.