Vanthourenhout: “Hoe ver geraken we tegen de suprematie van Van der Poel?”

zaterdag 9 november 2019 om 09:08
Vanthourenhout: “Hoe ver geraken we tegen de suprematie van Van der Poel?”

foto: Cor Vos

De omstandigheden tijdens het EK veldrijden in Silvelle gaan bepalend zijn voor het koersverloop, stelt de Belgische crossbondscoach Sven Vanthourenhout. Op een snelle omloop ziet hij meerdere mogelijke scenario’s, maar bij modder is de favoriet op voorhand al bekend.

Amper één cross had Mathieu van der Poelnodig om zich weer in de favorietenrol voor het EK te manoeuvreren. Na een rustperiode keerde de wereldkampioen in Ruddervoorde terug in het veld, en schoot daar meteen raak. Behalve Thomas Pidcock noemde de Nederlander vooral Belgische renners als belangrijkste concurrenten: Eli Iserbyt, Laurens Sweeck en Toon Aerts. “Veel zal afhangen van de weersomstandigheden in Italië”, voorspelde Vanthourenhout bij Sporza.

“De kans dat we een modderige omloop krijgen, is wel zeer groot en dan kom je natuurlijk weer bij Mathieu van der Poel uit. Op een snelle omloop kunnen we enkele scenario’s uitspelen”, zei de Belgische bondscoach, die met name uitkijkt naar Iserbyt. De pas 22-jarige crosser won dit seizoen al zevenmaal, waaronder de Amerikaanse Wereldbekers. “In Ruddervoorde zat hij volgens mij niet op niveau. Ik denk dat hij sterker zal zijn in Silvelle.”

Met Sweeck, Aerts en ook Quinten Hermans beschikken de Belgen over een collectief sterk blok. Vanthourenhout: “Alleen is de vraag hoe ver dat blok geraakt tegen de suprematie van iemand als Mathieu van der Poel.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.