Vantornout deels op zijspoor in Bpost Bank Trofee
dinsdag 22 september 2015 om 19:55

Vantornout deels op zijspoor in Bpost Bank Trofee

Klaas Vantornout zal dit seizoen niet in alle koersen die deel uitmaken van de Bpost Bank Trofee te bezichtigen zijn. De Belgisch kampioen veldrijden heeft opvallend genoeg geen vast contract gekregen voor de hele wedstrijdreeks.

“Ik kreeg zelfs geen voorstel”, vertelt de 33-jarige veldrijder aan Veldritkrant.be. “Ik wil er geen drama van maken, maar ik vind het wel vreemd. Bpost is toch een Belgische sponsor. Dat die het niet belangrijk vinden om de driekleur in hun wedstrijden te zien, vind ik een kleine blaam.” Hij zal wel starten in Ronse, Hamme en Oudenaarde, maar zo goed als zeker blijft het daarbij.

Vervecken: “We moeten keuzes maken”
Volgens Erwin Vervecken, die zich bezighoudt met de samenstelling van het deelnemersveld, moesten er door het beperkte budget harde keuzes worden gemaakt. “En dat heeft niets met Vantornout te maken”, zegt de drievoudig wereldkampioen veldrijden. “Ook andere organisatoren van regelmatigheidscriteriums moeten keuzes maken.”

De snelle opkomst van jonkies Mathieu van der Poel en Wout van Aert speelt daarbij een belangrijke rol, erkent Vervecken. “Zij zijn nieuw aan de top. Maar tegelijkertijd blijven ook Sven Nys, Kevin Pauwels en de anderen hun marktwaarde hebben.” Financieel was daardoor het plafond bereikt. “En daar is Vantornout het slachtoffer van.”

RIDE Magazine
14 Reacties
Sorteer op:
22 september 2015 19:59
Loopt sowieso al met een minderwaardigheidscomplex rond, dit zal hem geen goed doen.
22 september 2015 20:00
Ik had ze duidelijk verteld waar ze die 3 koersen waar hij wel mag opdraven kunnen stoppen...

Hoe kan je de kampioenstrui nou uitsluiten?
22 september 2015 20:03
Lelijk hoor.
22 september 2015 20:04
Moest direct denken aan de laatste alinea (laatste zin eigenlijk) in deze column: http://intervista.be/plus/column/2015/09/20/winterpijn/
22 september 2015 20:13
Geeft duidelijk de beperkingen van de cyclocross weer. In vlaanderen allure van een wereldsport die internationaal wil gaan. Realiteit is echter dat als je 100km buiten vlaanderen bent niemand echt wakker ligt v de heren nys en co. Als organisatoren nu ook er in vlaanderen al budgettair niet in slagen de top 10 van de uci aan de start te krijgen, stel ik me toch ernstige vragen over het managen van deze sport. Ik blijf het een leuke sport vinden maar een wijziging van de cultuur rond het veldrijden dringt zich op.
22 september 2015 20:16
Wedstrijden selecteren Klaas, dat vindt hij dan een kleine blaam. Maar wat vindt Klaas ervan dat Klaas nogal eens selecteert op wedstrijden?

Rond de laatste kerst was hij nogal ziekjes om dan, met een discutabel manoeuvre, ineens topfit de winst te pakken op het BK.
22 september 2015 20:20
Het is vooral eigen schuld van Klaas. Hij heeft in het verleden verschillende keren de Bpost (en GVA) aan zijn laars gelapt.

Daarom begrijp ik Vervecken volkomen.
22 september 2015 20:24
@verweggistan is idd de schitterende pijnlijke realiteit zoals alleen matthias deze kan verwoorden.
22 september 2015 20:31
Klaas heeft de afgelopen jaren steevast zijn neus opgehaald voor de GvA- en Bpost-trofee, als hem dat om enige reden goed uitkwam. Je kunt er dan op wachten dat het omgekeerd een keer gebeurt.

Edit: ah, wat Purito ook zegt. Dus. ;)
22 september 2015 20:37
jammer,

de top wordt een stuk breeder, waar vroeger het merendeel vh startgeld werd verdeeld onder een beperkt aantal renners, ook toen viel er dikwijls iemand buiten de boot, of een mindere renner, of een buitenlander als Mourey of zo, moet het startgeld nu verdeeld worden onder een groot aantal betere renners, en als een ieder evenveel wil als voorheen ontstaan dit soort problemen, beter zou zijn, lager startgeld met hogere prestatie premies

sorry voor de uitgerekte zin ;)
22 september 2015 23:02
Zijn andere veldrijders ook niet voor alle koersen uitgenodigd? Dan snap ik de opmerking van Klaas wel.
23 september 2015 07:41
Achja hij is toch altijd ziek
23 september 2015 08:26
Prima actie van Vervecken. Klaas moet altijd het onderste uit de kan. Nu krijgt hij het deksel op de neus.
23 september 2015 23:42
Klaas is nu ook niet degene die de meeste supporters meebrengt. En de bieromzet maakt nog steeds een substantiteel deel van de begroting uit. Daarnaast moet voor die trui van Matthieu ook een aardige duit worden neergeteld, terwijl Stybar vorig jaar niet eens begroot hoefde te worden. Tsja, en dan valt de grootste zeikert als eerste buiten de boot.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.