Vantornout niet naar WK: “Logische beslissing”

Vantornout niet naar WK: “Logische beslissing”

foto: Gauthier (archief)

maandag 18 januari 2016 om 16:40

Klaas Vantornout is door bondscoach Rudy De Bie niet opgeroepen voor het WK Veldrijden van 31 januari in Heusden-Zolder. De oud-Belgisch kampioen is één van de drie reserves die moeten hopen op een afzegging. Vantornout snapt de keuze.

“Ik ken mijn slechtste seizoen uit mijn carrière en de jongeren zijn gewoon beter”, stelt hij vast op de ploegwebsite. “Dat is een logische beslissing. Dat heb ik ook aan de bondscoach gezegd. Ik wens de Belgen uiteraard veel succes op het WK”, aldus de renner van Marlux-Napoleon Games.

“Mijn goeie eindejaarsperiode kon ik niet doortrekken, waardoor ik de voorbij twee weken opnieuw ondermaats presteerde. Wat er fout liep, weet ik niet, maar ik ben natuurlijk nog gemotiveerd voor wat komt. In de wedstrijden die nog volgen na het WK, wil ik nog iets laten zien.”

Mettepenningen is het eens met Vantornout
“Dat Klaas er niet bij is, is begrijpelijk. Dat heeft hij door het uitblijven van regelmaat in zijn prestaties aan zichzelf te wijten”, stelt Jurgen Mettepenningen, manager van de ploeg van Vantornout. “Dat Tim Merlier mee mag als zevende man, is niet onlogisch.”

Merlier is ploegmaat van Wout van Aert bij Crelan-Vastgoedservice en mag automatisch mee als zijn kopman komend weekend de Wereldbeker wint. “Kortom: dit is een correcte selectie”, aldus Mettepenningen.

Dit artikel delen:

2 Reacties

brecht_vdk 18 januari 2016 om 17:02

Mooi dat ze er geen doekjes om winden of uitvluchten zoeken. Volgend jaar misschien al wordt dat moeilijk met al die jonge veldrijders

walkowiak 18 januari 2016 om 17:28

een hele generatie wordt in een klap afgelost

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.