Vantornout valt zwaar in Baal: “Pas binnen drie dagen weer op de fiets”
Foto: Orange Pictures - Sportfoto
maandag 2 januari 2017 om 16:30

Vantornout valt zwaar in Baal: “Pas binnen drie dagen weer op de fiets”

Klaas Vantornout is tijdens de GP Sven Nys zwaar tegen de vlakte gegaan. De West-Vlaming liep daarbij een lichte hersenschudding op. Achteraf was hij niet te spreken over de nieuwe houten omheining op de Balenberg, waar hij bij zijn val op terecht kwam.

“Is dit wel verantwoord, die houten afrastering met doorgezaagde en scherpe balken?”, plaatste de 34-jarige Vantornout na afloop op Twitter. Aan WielerFlits geeft hij extra uitleg: “Natuurlijk zou een val tegen gewone dranghekken ook pijn hebben gedaan. Maar het probleem met de houten afrastering is dat je fiets onder de houten balk terecht komt. Bij een val tegen een dranghek, rijd je daar eerst met je fiets tegenaan en vangt die de schok op. Nu heb ik zelf alles opgevangen.”

Vantornout kreeg achteraf bijval van wereldkampioen Wout van Aert, die zelf brutaal in aanraking kwam met de afsluiting. Ook Wietse Bosmans en Jens Vandekinderen lieten van zich horen. “Dat versterkt mijn standpunt. De organisatie moet inzien dat een val tegen die omheining grote gevolgen kan hebben. Ik vind het onverantwoord en weet zelfs niet of het reglementair is. Volgend jaar moet men er maar een goede bescherming rond doen.”

BK niet in gevaar
De schade voor de Belgisch kampioen van 2013 en 2015, die na zijn val minutenlang met een grimas op de grond bleef liggen, is niet te onderschatten. “Mijn knieën, armen en polsen doen veel pijn na het contact met de scherpe balken. Ik ben er ook heel hard met mijn hoofd tegen gebotst, waardoor ik een lichte hersenschudding heb. Het Belgisch kampioenschap van zondag komt gelukkig niet in gevaar, denk ik.”

Ambities voor een derde Belgische titel koestert Vantornout op dit moment niet. “Binnen drie dagen hoop ik nog een tweetal stevige trainingen te doen. Tot dan stap ik niet op de fiets, want nu forceren zou alles alleen maar erger maken. Het zou eigenlijk al straf zijn als ik fit aan de start sta. Aan winnen denk ik totaal niet. Er zijn er enkelen veel beter dan ik, maar een kampioenschap blijft wel een kampioenschap.”

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
2 januari 2017 16:46
Nieuwe opvatting van zijn bijnaam "houte Klaas"
2 januari 2017 16:51
Ah...Klaas sukkelt in de aanloop naar het BK...dus die wordt weer kampioen ;-)
2 januari 2017 17:06
Kan wel een heel verhaal gaan ophangen waarom dit vervelend is, maar het is gewoon balen...
2 januari 2017 17:11
'zware val, pas binnen drie dagen weer op de fiets'
volgens mij heb ik een iets andere definitie van een zware val, maar goed...

overigens moet 'binnen drie dagen' natuurlijk 'NA drie dagen' zijn.
2 januari 2017 18:13
Klaas van 'tegen 't hout' met lichte hersenschudding is een getergde man voor komend weekend.
2 januari 2017 18:46
Vantornout baalt :)
2 januari 2017 19:22
Als je na een 3 dagen weer fietst dan is het een tuimeling en geen val..
2 januari 2017 19:25
Ik kan me wel wat voorstellen bij de kritiek op die omheining. Is achteraf misschien toch niet zo handig, al is het leuk dat je een permanent parcours uit wil tekenen. Heel het parcours afzetten met stootkussens zal ook ondoenlijk zijn.
2 januari 2017 19:42
Van der Poel zit ook al weer op de fiets, vond dat toch echt wel een serieuze val hoor.
2 januari 2017 23:23
Bijzonder dat David van der Poel vanuit zijn ziektebed ook van zich heeft laten horen.
3 januari 2017 20:21
Ik wist niet dat klaas nog meedeed dit jaar.......

Om te reageren moet je ingelogd zijn.